Yazışmalarda kağıt kullanımına son‏

Adapazarı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından personele yönelik \'Elektronik Belge Yönetim Sistemi ve Dijital Arşiv\' konulu eğitim semineri düzenlendi.

Devlet Arşivleme Genel Müdürlüğü’nden Serkan Menteş ve Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Uzmanı Yusuf Gök tarafından verilen eğitim semineri meclis salonunda yapıldı. Tüm birimlerin katılımının sağlandığı seminerde personele; elektronik belgenin oluşumu, standart dosya planı ve dijital ortamda dosyalama konuları hakkında bilgi verildi. Elektronik Belge Yönetim Sistemi\'ne geçiş eğitimleri hakkında bilgi veren Gök, gelecek yıllarda Türkiye\'de tüm hizmetlerin elektronik ortamda verileceğini, vatandaşların işlemlerini internet üzerinden gerçekleştireceğini söyledi.

Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Uzmanı Gök, resmi yazışmalarda uyulması gereken kurallar, e-devlet portalının ve bunun kamu kurum ve kuruluşlarıyla entegrasyonu, saklama süreli standart dosya planı kod uygulaması, resmi yazışmalarda ve evraklarının klasörlenmesi hakkında bilgi verdi. Hedefin kağıt kullanımını ortadan kaldırarak elektronik ortamda imza ve belge saklama olduğu eğitimde, Haberleşme-Dosya ve Kayıt numaralarının doğru kullanımı uygulamalı olarak anlatıldı. Kurumlar için çok büyük önem ifa eden arşiv hizmetlerinde de e-arşiv uygulamasına geçiliyor. Başta imar arşivi olmak üzere Adapazarı Belediyesi bünyesindeki tüm birimlerin evrak arşivleri digital ortama aktarılıp zaman ve mekan bağımlılığı olmaksızın kullanıma açılacak. Birimlerin tüm arşivleri Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nün talimatlarına uygun şekilde muhafaza edilecek. Saklama süreleri dolan evraklar ise oluşturulan Ayıklama ve İmha Komisyonları nezaretinde imha edilecek. Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından yapılan planlamaya göre tüm fonksiyonlarıyla projenin başlangıç tarihi 1 Ocak 2015 olarak belirlendi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]