Yarışma Organizasyonu'nda hedef 100 bin öğrenci

Sakarya İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘DBY (Dini Bilgiler Yarışması) Projesi’ Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı, Sakarya Müftülüğü’nün ev sahipliğinde Erenler Güreser Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Sakarya Müftüsü İlyas Serenli ve İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun başkanlığında yapılan bu önemli toplantıya, Sakarya genelinde görev yapan tüm ilçe Milli Eğitim Müdürleri ve İlçe Müftüleri katıldı.

Gerçekleştirilen İstişare Toplantısı’nda, “daha önce İl Müftüsü İlyas Serenli ve İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu tarafından imzalanan İşbirliği Protokolü” çerçevesinde Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu, Lise ve İmam Hatip Lisesi Öğrencilerine yönelik tasarlanan Dini Bilgiler Yarışması (DBY) Projesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantı’da, İl Müftü Yardımcısı Nejdet Arman ve İl Milli Eğitim Müdür Yrd. Alaattin Dişli tarafından, DBY (Dini Bilgiler Yarışması Projesi) hazırlık ve uygulama safhası ile ilgili sunumlar yapıldı. Toplantı’nın sonunda, söz alan İlçe Müftüleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri de birer konuşma yaparak, projeyle ilgili katkı ve görüşlerini dile getirdiler.

Sakarya Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilecek olan Projeye göre: Sınav; Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu, Lise ve İmam Hatip Lisesi olmak üzere 4 kategoride Sakarya genelindeki tüm okullarda yapılacaktır. Her okulun sınıf seviyesine göre “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” ve “Temel Dini Bilgiler” kitaplarından sorular hazırlanarak 08 Nisan 2015 Çarşamba günü Saat: 10.00’da tüm okullarda aynı anda sınav yapılacaktır.Yarışma sonuçlarına göre her okulun sınıflar birincisine ödül olarak birer altın hediye edilecektir.

Binlerce Sakaryalının ve yüzlerce öğrencinin katılımıyla, 20 Nisan 2015 Pazartesi günü Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan, ‘Kutlu Doğum Şöleni’nde ödüller sahiplerine takdim edilecektir. Heyecanla beklenen bu yarışmanın hazırlık çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]