Sakarya'yı seviyoruz. Sakarya için çalışıyoruz.

Yahoo'nun Taliplileri Artıyor

18 yıl önce

Dünya'nın önde gelen yazılım şirketi Microsoft'un Yahoo'ya alma girişiminin ardından bu şirkete başka talipliler de çıktı.

İnternetin önde gelen arama motorlarından Yahoo'ya Rupert Murdoch, AT&T ve Time Warner Grubu'nun da talip olduğu bildirildi.

Dünya'nın önde gelen yazılım firması Microsoft, internetin önde gelen portallarından Yahoo'yu almak için 44.6 milyar dolar önerdi. Microsoft, Yahoo'ya hisse başına 31 dolar önerdiklerini kaydetti.

Bu fiyat Yahoo'nun piyasadaki hisse senedi değerinin yüzde 62 üzerinde. Google, Microsoft'un Yahoo'yu alma girişiminden rahatsız oldu. Bu gelişmeler yaşanırken Yahoo yaptığı açıklamada Microsoft'un da aralarında bulunduğu "çeşitli stratejik ortaklıkların gözden geçirildiğini" bildirdi. Yahoo'ya Rupert Murdoch ve Time Warner da takip olduğu ifade ediliyor. Ayrıca Amerikalı telekomünikasyon devi AT&T de Yahoo'ya talip.

Yorumlar
Yorum yazmak için giriş yapınÜcretsiz hesap oluşturabilirsiniz
Giriş Yap →
PROWEB Güncelleme: 23.10.2026 18:38 · 1ebb487 · sakaryarehberim.com