Web sitesi olan köyün internet erişimi yok

Sakarya nın Arifiye İlçesine bağlı Kışlaçay Köyü için web sitesi oluşturuldu. Ancak Kışlaçay köyünde internete erişim imkanı yok.

Köyümüz Halkından Tekin Alşan Adapazarı türk telekom dan ne yaptıysak sonuç alamadık ankara'ya başbakanlığa kadar dilekçeler yazdım yine sonuç yok ne ulaşılmaz bir köyüm varmış.

Köye İnternet sitesi açan Zafer OMAY, sorunu şöyle ifade etti : “Köyüme hizmet vermek için açtığım internet sitesi açtım. Köyde internet bağlantısı olmayınca köyle gurbet arasında haber akışını sağlamasından sıkıntı çekmekteyiz. Siteyi köyle gurbet arasında köprü olsun diye kurduk ne yazık ki köyümüzde internet bağlantısı olmadığından dolayı sitemizi şehirde güncelliyoruz. Buda haberin hızlı bir şekilde siteye aktarması konusunda bizi sıkıntıya sokmaktadır. Oysa köyümüzde internet olmuş olsa, hem haberlerimizin hızlı bir şekilde sitemize aktarılması konusunda hem de köyde okuyan öğrencilerimiz ve köy gençlerin internette araştırma ve ödev yapma konusunda daha iyi ders çalışır, ödev ve araştırma konusunda öğrencilerimize daha faydalı olunurdu. Öğrencilerimiz şehre gidip gelmeyeceklerdi. Şu teknoloji çağında öğrencilerimiz bu fırsata mahrum kalmışlardır.”

www.kislacay.com sitesi genel yayın yönetmeni ve site kurucusu Zafer OMAY sözlerini şöyle sürdürdü. “ Biz bütün köylülerimizle görüştük, köylülerimiz bu konuda hemfikir. Yaşadığımız yer Sakarya’nın merkezine sadece 17 kilometre mesafede. Kimsenin konu ile ilgilendiği yok. Yaşadığımız bu çağda teknoloji dileniyoruz. İnternet ile ilgili her gün yeni gelişmeler oluyor. Şuan Türk Telekom’un “Vitamin” programı çocuklar için çok faydalı bir program. Bundan faydalanmak bizim çocuklarımızın da hakkı. Köyümüze internet gelirse köy sitesi olduğundan dolayı herkes bilgisayar almaya hazır zaten herkes internete abonesi olacak” dediler.

Köyün gençlerinden ise; “Yapacağımız en küçük bir araştırma için kalkıp Sakarya Merkeze gidiyoruz. Bunun maliyeti de çok fazla oluyor. Ben şimdi burada konuşsam da yetkililer beni anlayamaz. Ama bir gün internetten bir sayfa çıkarmak için otobüsle 17 kilometre yol gitmek zorunda kalırlarsa işte o zaman bizi biraz anlarlar” şeklinde konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]