Veterinerlik Hizmetleri

Uzun yıllardır Sakarya'da veterinerlik hizmetlerini profesyonel olarak sağlayan kurumlar, can dostlarınızın sağlıkları için oldukça detaylı bir hizmet anlayışına sahiptir. Küçük dostlarınızın en iyi şekilde tedavi görmesini sağlayan Sakarya'daki bu kurumlar bünyesinde uzman veteriner hekimler gerçek hayvan sever kişilerden oluşmaktadır. Veterinerlerin temel amacı hayvan sağlığını iyileştirme ve hayvanlarımızın sağlığını korumaktır. Veterinerler hayvan ve insanların yaşadığı her ortamda görev almaktadırlar.

 

VETERİNER NEDİR?

 

Günümüzde veteriner, eski ismi baytar olan bu meslek grubu doğada yaşayan bütün hayvan türlerinin sağlıkları için ve hayvan hastalıklarına tanı koyularak hastalıkların giderilmesi, hayvanların üremesi, sağlığı ve beslenmesi gibi alanlarda yasal yetkinliklere sahip olan kişilerin tıbbi yöntemler ile tedavi olanakları oluşturan kişilere denir.  Tüm bu süreçler dışında veteriner hayvanlardan insanlara geçebilecek potansiyel hastalıkların kontrol altında tutulması ve hayvansal gıdaların tüm kontrolleri bu meslek grubunun görevleri arasında yer alır.


Sakarya' da bulunan veteriner klinikleri hayvanların ayakta muayene, teşhis ve tedavilerinin yapıldığı sağlık kuruluşlarıdır. Hayvanlarınızın her türlü bakım hizmetlerini kusursuz bir şekilde yerine getiriyor ve hayvanlarınızın uzman veteriner hekimler kontrolünde tedavi, aşılama ve ıslah edilmesi konusunda profesyonel hizmetler verirken verdikleri hizmetlerin hayvanlar ile empati kuran gerçek hayvan sever personeller eşliğinde sizlere sağlıyor. En az bir veteriner hekim ile faaliyet gösteren Sakarya veteriner klinikleri en fazla üç veteriner hekim ile hizmet verebilmektedir.

 

VETERİNER HEKİM NE İŞ YAPAR?

 

-Hastalık ve enfeksiyonlara karşı hayvanlara aşı yapmak,
-Sağlık sorunlarını teşhis etmek için hayvanları incelemek,
-Muayene ve analiz için vücut dokusu, kan, idrar örneği almak,
-Hayvanları cerrahi veya tıbbi olarak tedavi ederek sağlıklarına kavuşturmak,
-Hayvanları test ederek kuduz, brusella gibi hastalıkları önlemek ya da tedavi etmek,
-Yaşlı ve ölümcül hastalığı olan hayvanlara ötenazi uygulamak,
-Hayvan sahiplerine sağlık önlemleri, beslenme ve genel bakım hakkında tavsiyelerde bulunmak,
-Hayvanların rutin bakımlarını yapmak,
-Hayvan ölümlerinin nedenlerini belirlemek için araştırmalar yapmak,
-Temizlik ve yeterliliklerini belirlemek için hayvan barınaklarını incelemek,
-Hayvan kayıtlarını tutarak, hastalıkları kamu sağlığı görevlilerine bildirmek,
-Hayvanlardan insanlara bulaşabilecek hastalıklar hakkında kamuyu bilgilendirmek,
-Hastalıkların diğer hayvanlara veya insanlara yayılmasını önlemek amacıyla, geçerli yönetmeliklere uygun karantina ortamını sağlamak gibi görevleri vardır.

 

Bir veterine, veteriner kliniğine ihtiyacınız varsa veya bilgi almak istiyorsanız; Sakarya'daki Veteriner Hekimlere ve Veteriner Kliniklerine burdan ulaşabillirsiniz.
 

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]