Veteriner Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Evcil hayvanlar ile yaşamaya başladıktan sonraki ilk adımımız kendi aile hekimimizi bulmak gibi onlar için de bir veteriner hekim bulmak olmalıdır. Kendi doktorlarımıza güvenle gidebildiğimiz gibi onları da doktorlarına güvenle götürebilmemiz gerekir. Bu nedenle detaylı bir araştırma sonrasında veteriner hekiminin kim olacağına karar verilmelidir. Peki bu araştırmalarımızda nelere yer vermeliyiz?

KLİNİĞİN UZAKLIĞI VE ÇALIŞMA SAATLERİ

Klinikler acil bir durum olması ihtimaline karşı yakın konumda olmalıdır. Kötü bir durum yaşandığında kimse veterinerlerine ulaşmak için uzun mesafe gitmeyi ve risk almayı tercih etmeyecektir. Veteriner klinikler evcil hayvanlarımız için hastane görevi görmektedir. Acil bir durumla karşılaşıldığında sürekli olarak kontrole gittiğiniz veteriner kliniğe gitmek doğru olacaktır. Bunun için seçilen veteriner kliniğin 7/24 açık olması gerekir.

KLİNİK HİJYENİ VE KONFORU

Bizler nasıl ki hastanelerin titiz olmasına önem veriyorsak veteriner kliniklerin de temiz olmasına önem vermeliyiz. Evcil hayvanlarımızın tedavilerinin yapılacağı ortam sürekli temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir. Diğer hasta köpeklerden bulaşabilecek tüm virüslere karşı klinik sıklıkla temizlenmeli ve her hasta hayvan için özel tedavi aletleri kullanılmalıdır.

KLİNİK TEDAVİ OLANAKLARI

Klinikte yoğun bakım alanlarının bulunması, acil bir durumda ambulans desteğinin olması, görüntüleme tetkiklerinin yapılabileceği teknolojik tıbbi cihazların varlığı, rutin bakım süreçlerinin verilmesi gibi imkanlar bakılan evcil özelinde hayat kolaylaştırabilir.

VETERİNER KLİNİK ÜCRETLERİ

Veteriner hekimlerin iletişimi öncelikle hayvanlar ile güzel olmalıdır. Hayvanlar hem yerlerini hem de insanları benimseyen canlılar olduğu için farklı bir ortama geçtiklerinde tedirgin olabilirler. Bu nedenle veteriner hekimlerin hayvanlar ile iletişim kurabilmesi tedavi açısından oldukça önemlidir. Evcil hayvanınız için veteriner hekim belirlemeden önce yaptığınız araştırmalarda yaklaşık olarak uygulanan ücret politikasını öğrenebilirsiniz. Buna göre tedavi ücretlerinin çok pahalı ya da çok ucuz olduğu veteriner kliniklerinde bir farklılık olduğu anlaşılır. Buna göre tercihinizi kullanabilirsiniz.

Veteriner hekimler her türlü hayvan hastalıklarının teşhis ve tedavisini yapmaktadır. Geçmiş yıllarda kırsal kesimde daha çok besi veya süt amaçlı yetiştirilen küçük ve büyükbaş hayvanların tedavileri için ofis bazında hizmet sunan veteriner hekimlerin büroları bugün kliniklere dönüştü. Son yıllarda kedi, köpek, kuş gibi evcil hayvan bakan kişilerin sayısındaki artış ve büyük hayvan çiftliklerinin büyümesiyle beraber veteriner kliniklerinin sayısı da arttı.

Ülke genelinde olduğu gibi "Sakarya'da veteriner" hizmetleri oldukça gelişti. "Sakarya'lı veterinerler", bir çok hastalığın teşhisinde ve tedavisinde gelişmiş tıbbi cihazları kullanıyor. Sizde evcil hayvanınızın veya büyük ve küçükbaş hayvanlarınızın tedavisini, aşılamasını, kontrolünü, mama ve aksesuar ihtiyaçlarınızı bu kliniklerden sağlayabilirsiniz.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]