Veteriner Odası: Belediyeler Kurban Kesim Yeri Ayırsın

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, başta karayolları çevresi olmak üzere boş alanlarda sağlıksız şekilde kurban kesilmesinin önüne yapılacak bir düzenleme ile geçilebileceğini söyledi.

Yıldız, belediyelerin cami, okul yeri gibi kurban kesim yeri de belirlemesini istedi.

Yıldız, her yıl Kurban Bayramı'nda tekrarlanan istenmeyen görüntülerin kolaylıkla önüne geçilebileceğini söyledi. Şehirlerin master planları yapılırken, cami, okul, pazar yeri bırakıldığını ifade eden Yıldız, bu planlarda kurban kesim yerlerinin de belirlenmesi gerektiğini kaydetti. Yıldız şöyle konuştu: "Belki sadece kurban bayramı için bir yerin ayrılması gereksiz gibi görünebilir. Bu yer kurban kesim işlemi bittikten sonra farklı amaçlarla da kullanılabilir. Sadece kurban için ayrılsa bile çok önemli."

Belediyelerin her mahalle yada şehri bölgelere ayırarak kurban kesim yerleri belirleyebileceğini, bu yerlerin haricinde kurban kesilmesine kesinlikle izin vermemesini öneren Yıldız, "Önümüzdeki bayramda bu konuda çalışma yapılabilir. En azından bir başlangıç olur. 21. yüzyılda artık yol kenarları, sokak ve caddelerde kurban kesilmesi, her yerin kan revan içerisinde kalması gerçekten hoş bir manzara değil. Belediyeler bu konuda ciddi bir çalışma yapmalılar." diye konuştu.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]