Vatandaş "Çöp Taksi"den memnun

Adapazarı Belediyesi\'nin yayaların yoğun olarak kullandığı ara sokaklarda uygulamaya başlattığı "Çöp Taksi" uygulaması esnaf tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Adapazarı Belediyesi\'nin yaklaşık 5 yıl önce hizmete sunduğu Çöp Taksiler, trafiğe kapalı alanlardaki çöp sorununu ortadan kaldırdı. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından alınan çöp taksiler zamansız çıkarılan çöplere anında müdahale ediyor. Küçük kamyonet şeklinde olan çöp taksiler park yoğunluğu nedeniyle girilemeyen sokaklarda çöp toplamayı kolaylaştırıyor. Sokak aralarına rahatlıkla girebilen mini araçlar, ara caddelerdeki çöp sorununa kesin çözüm sağlıyor. 5 senedir hizmet veren Çöp Taksi araçları, her gün saat 09.00-21.00 arasında, Eski İtfaiye Caddesi, Yuvam Sokak, Dar Sokak, Saraçlar Sokak, Postane ve Ziraat Bankası aralığı, Eski Askerlik Şubesi ve son olarak da Katlı Pazaryeri\'nden çıkış yapıyor.

Adapazarı Belediyesi\'nin araç trafiğine kapalı alanlardaki çöp sorununa çözüm bulmak amacıyla 2010 yılında başlattığı "Çöp Taksi"hizmeti ile ara sokaklardaki çöpler her iki saatte bir toplanıyor. Sabah 09.00\'da çalışmaya başlayan Çöp Taksiler saat: 11.00,13.00,15.00,17.00,19.00,21.00\'e kadar çalışıyor. Çöp birikmesine izin vermeyen bu uygulamadan özellikle esnaf da memnun kalıyor. Belediyenin gerek çöp toplama aracı gerekse süpürge aracı hizmetiyle sokaklarını pırıl pırıl yaptığını belirten esnaflar, "Adapazarı Belediyesi\'nin bu hizmeti için teşekkür ediyoruz" dediler.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]