Valilikte, şehit yakınları ve gazilere yemek verildi

Sakarya Valiliği'nce 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi.

Erenler ilçesindeki bir restorandaki programda, Vali İrfan Balkanlıoğlu, masaları gezdi, şehit yakınları ve gazilerle sohbet etti.

Vali Balkanlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Ağustos'un zaferlerle dolu bir ay olduğunu söyledi.

Bugün Zafer Bayramı'nın kutlandığını belirten Balkanlıoğlu, "Hatırlayacaksınız 26 Ağustos'ta da Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle büyük bir zaferimiz daha kutlandı. Malazgirt Meydan Muhaberesi'nin yıl dönümünü kutladık." dedi.

İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar'da 3,5 yıl valilik görevi yaptığını anımsatarak, "Afyonkanahisar, Anadolu'nun ebedi yurt olmasının önünü açan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kutlanmasına vesile olan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi, Kocatepe, Dumlupınar savaşlarının cereyan ettiği topraklardır." ifadesini kullandı.

Kurtuluş Savaşı sırasında 16,17,18 yaşlarındaki erkeklerin şehit olduğunu hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Tersaneleri işgal edilmiş, orduları dağıtılmış, silahlara el konulmuş, daha önceki savaşlarda genç nüfusunu kaybetmiş ve emperyalist ülkelerin kışkırtmasıyla iç isyanlarda baş göstermiş bir memleket. Bu koşullarda milletimiz Yunanlıları denize dökmüş, 9 Eylül'de İzmir kurtulmuş ve ondan sonra bu memleket bize ebedi yurt olmuş. Eğer birlik ve beraberliğimizi muhafaza edersek, aynı gemi içerisinde olduğumuzun bilincinde olursak bize hiçbir güç direnemez. O günkü koşulları, Çanakkale Savaşını hatırlayın, İngiliz, Fransız bize çullanmıştı ve onların hepsi geri dönüp gittiler, yenildiler."

"Allah hükümütimize, devletimize zeval vermesin. Vatanımızı ve milletimizi muhafaza etsin, birlik ve beraberliğimiz korusun. Yoksa Suriye’den kötü oluruz." diyen İrfan Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'u hatırlayın, eğer başarılı olsalardı memleketimizi ne gibi tehlikeler bekliyordu düşünmek bile istemiyoruz. Belki Allah korusun Suriye'den çok daha kötü duruma düşecektik. Milletimizin tankların önünde göğsünü siper etmesi her türlü planı boşa çıkardı. Allah hainlere fırsat vermesin inşallah. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza etsin. Şehit yakınlarımızı, gazilerimizi saygıyla, sevgiyle kucaklıyorum. Allah başka acılar yaşatmasın memleketimize. Bugün Arakan’da Müslümanlar çok zor durumda. Beşikteki çocuğa kadar öldüren katiller var ve dünya sessiz. Neden? Sırf Müslüman oldukları için öldürüyorlar."

Program, yemeğin ardından yapılan duayla sona erdi.

Programa, AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Garnizon Komutanı Albay Sebahattin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, polis, askeri erkan, şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle vatandaşlar katıldı.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]