Valilik açıkladı; AVM'ler için önemli karar

İl Hıfzıssıhha Kurulu yaptığı Vali Ahmet Hamdi Nayir Başkanlığında toplandı. Valilik Alışveriş Merkezler (AVM)’i ile ilgili yeni düzenlemeye gitti. Kara neticesinde AVM’lerde ortak alanlarda bulunan tum koltuk, masa ve sandalyelerin kaldırılmasına karar verdi.

 

İşte Valilik kararları şu şekilde;

 

İl Hıfzıssıhha Kurulu 05.06.2020 Tarih ve 2020/54 Nolu Kararı

 

VATANDAŞLARIMIZIN DİKKATİNE;

 

Toplum sağlığı ile kamu düzenini korumak ve virüsün yayılmasını engellemek adına önlemler ile ek tedbirlerin ele alındığı Vali Ahmet Hamdi Nayir’in başkanlığında olağanüstü toplanan Sakarya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 05.06.2020 tarih ve 2020/54 nolu kararı aşağıdaki şekildedir.

 

Vatandaşlarımızın sosyal izolasyona önem vermeleri ve alınan kararlara büyük hassasiyet göstermeleri salgının yayılımını önlemede büyük önem arz etmektedir.

 

T.C. SAKARYA VALİLİĞİ İL HIFZISSIHHA KURULU KARARI

Karar No: 54

Karar Tarihi: 05/06/2020

 

İl Hıfzıssıhha Kurulu 05/06/2020 tarihinde Vali Ahmet Hamdi NAYİR Başkanlığında toplanmıştır.

 

Alışveriş Merkezlerinin (AVM) 11.05.2020 tarihinden itibaren faaliyetlerini sürdürürken 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili mevzuatça belirlenen kurallara ilave olarak uymaları gereken usul ve esaslar, 11.05.2020 tarih ve 35 nolu İl Hıfzıssıhha kurul kararı ile belirlenerek kamuoyuna duyurulmuştu.

 

İlgi kararların A) Genel Esaslar başlığının;

 

6 ncı maddesinde AVM’lerin oturma, bekleme, dinlenme amaçlı kullanılan ortak alanlarında bulunan tüm sandalye, koltuk ve masaların kaldırılacağı,

 

14 üncü maddesinde, AVM’lerde oto yıkama hizmeti ile vale hizmetinin geçici bir süreliğine verilmeyeceği, mescitlerin ise Sağlık Bakanlığınca belirlenecek takvime kadar kullanılmayacağı hususları düzenlenmişti.

 

Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulunca hazırlanan “AVM ve AVM İçindeki İş Yerlerinde Alınması Gereken Önlemler Rehberi”nin AVM Giriş Çıkış Kapıları ve Genel Alanlara Yönelik Önlemler başlığında yukarıda belirtilen hususlar revize edilmiştir:

 

Bu kapsamda;

 

İçişleri Bakanlığının ilgili genelgesi gereğince, İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca aşağıdaki kararlar alınmıştır.

 

1. Dinlenme alanlarında sosyal mesafe kurallarına göre işaretleme yapılır. Mescitler COVID19 Kapsamında Camilerde Uygulanacak Tedbirlere göre, Oto Kuaförü ve Oto Yıkamalar, kendi sektörleri ile ilgili yayınlanan tedbirlere göre çalışmalıdır.

 

2. Valeler eldiven kullanmamalıdır. Her araç teslim alma ve teslim etme hizmetinden önce ve sonra ellerini uygun antiseptik ile temizlemelidir. Valeler araçlara maskesiz binmemelidir.

 

Diğer yandan;

 

3. 07.06.2020 Pazar günü, 14.00-20.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız sokağa çıkabileceklerdir.

 

Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması tedbirleri uygulanacaktır.

 

1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince oy birliği ile karar verilmiştir.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]