Vali Coş'un eşi, hukuk dünyasına katıldı

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un eşi Aylin Özer Coş, ruhsatnamesini alarak avukatlık mesleğine başladı.

Sakarya Barosu Konferans Salonunda gerçekleşen törende kızı Hatice Beyza Coş ve Eşi Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş kendisini yalnız bırakmazken, İl Emniyet Müdürü Eyüp PINARBAŞI, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Erol Demir ve yönetim kurulu üyeleri, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tevhide Yağan ve yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli de törene iştirak etti.

Hukukçuların Dünyası

Açılış konuşmasına görevi başında şehit edilen Sakaryalı Şehit Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk’ü anarak başlayan Başkan Kazan; "Burası hukukçuların dünyası. Hukukçuların dünyasında teröre yer yoktur, hainliğe yer yoktur. Biz hukukçuların dünyasında 'hukukun üstünlüğü' vardır, 'demokrasi' vardır, 'insan hakları' vardır, tüm hukuksuzluklara karşı olmak vardır." diyerek hukukçu olmanın anlamına değindiği konuşmasında demokrasinin ve hukukun bir yol bir amaç olduğunu ancak terörün ve hainliğin ise hukuku huzuru ve demokrasiyi hedef alan kanlı bir araç olduğunu, bu aracı kullananların yolunun uçuruma çıktığını ve insanlık tarihi boyunca da lanetle anılacaklarını ifade etti.

''Yemin Ediyoruz''

Herkesin adalet istediğini, hukukun uygulanmasını istediğini dile getiren Başkan Kazan; "Herkes hukuk ister adalet ister ama biz avukatlar bunları istemekle birlikte bu değerler üzerine ayrıca yemin ederiz" diyerek bir avukat için yemin töreninin önemine vurgu yaptı.

2. Doğum Günü

Bir Avukatın yemin törenini 'ikinci doğum günü' olarak nitelendiren Başkan Kazan; "Yemin ederek aldığımız bu ruhsatname ile biz hukukçular yeniden doğarız. Çünkü kendimiz için değil toplumun huzuru, barışı ve kardeşliği için ettiğimiz bu yemin ile yeni bir hayata başlarız." şeklinde konuştu.

Her geçen büyüyen bir Baro olarak mesleğe yeni başlayan avukatlar ile çok daha güçlü bir Baro olacaklarını ifade eden Başkan Kazan Av. Aylin Özer Coş’un hukuka, adalete ve Sakarya Barosu'na büyük katkıları olacağına inandığını belirterek kendisini tebrik etti.

"Onurla Yerine Getireceğim"

Bu özel gününde kendini yalnız bırakmayan tüm misafirlerine tek tek teşekkür eden Av. Aylin Özer Coş, avukat olmanın hayalini gerçekleştirebilmekten dolayı mutluluğunu ve gururunu ifade ettiği konuşmasında; "Çok kısa süre öncesinde acı bir tecrübe olarak yaşadığımız olaylar neticesinde hukukun önemini bir kez daha gördük. Ben de toplum düzeninin sağlanması, adaletin tecelli edebilmesi uğruna almış olduğum bu sorumluluğu büyük bir onurla yerine getireceğim." dedi.

"Milletimiz Haddini Bilecektir"

Av. Aylin Özer Coş’un eşi Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da, bu özel günde başta Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer KAZAN ve Yönetim Kurulu olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederek duygu ve düşüncelerini ifade ettiği kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında öncelikle görevi başında şehit edilen Sakaryalı Kaymakamımız Muhammet Fatih SAFİTÜRK'ü anan Vali ÇOŞ; "Bu coğrafyanın yetiştirdiği kıymetli bir meslektaşımızı kaybetmiş olmanın acısını yaşıyoruz. Devletimize, milletimize hizmet etmekten başka bir beklentisi olmayan buna karşın halka hizmeti içlerine sindiremeyen şer odaklarının saldırısı sonucunda şehit olan kardeşimizin acısına rağmen milletimiz dirençlidir. En büyük dersi şehidimizin babası ‘vatan sağ olsun’ diyerek vermişken bu şer koalisyonları istedikleri amaca ulaşmaları mümkün değildir. Milletimiz birliğini bütünlüğünü muhafaza edecek ve terör destekçilerine haddini bildirecektir." dedi.

"Hukuk Devletine İnanıyorum"

Her zaman hukuk devletine inandığını ve hukuku rehber edindiğini belirten Vali Coş; "Ailemizde de böyle bir hukukçu olmasından dolayı çok memnunum. Ülkemize, milletimize ve Baromuza hayırlı uğurlu olsun" dedi. Konuşmasının sonunda M. Kemal Atatürk’ün "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” sözünü hatırlatan Vali Hüseyin Avni ÇOŞ; "Biliyorum ki Aylin Hanım vatanını çok seviyor ve üstlendiği bu önemli sorumluluğu hakkı ile yerine getirecek" diyerek eşini tebrik etti.

Av. Aylin ÖZER COŞ'a ruhsatnamesini Vali Hüseyin Avni Coş ile birlikte takdim eden Başkan Kazan meslek hayatında başarılar dileyerek kendisini tebrik etti.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]