Vali Coş PESA’da

Politik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (PESA) tarafından düzenlenen Şehir Buluşmaları’nın 3’üncüsü Sakarya Valisi Sayın Hüseyin Avni COŞ’un katılımı ile gerçekleşti.

Şehir Buluşmaları’nda, akademisyenler tarafından onur konuğunun ilgi ve görev alanına giren konularda yapılan araştırma ve incelemeler sunulmaktadır. Şehir Buluşmalarının bu haftaki programında PESA araştırmacıları tarafından yapılan “Sakarya’da Yerel Kamu Hizmetlerine Verilen Önem ve Memnuniyet Araştırması” sonuçlarının bir bölümü Doç. Dr. Temel GÜRDAL tarafından takdim edildi.

Araştırma sonuçları ile ilgili değerlendirmeler yapan Sayın COŞ, “Türkiye’de hizmet kalitesi ve yaygınlığı arttıkça halkımızın beklentileri de yükselmektedir. Bu yüzden hizmetlerde alınan mesafeyi hatırlatması önemlidir” şeklinde konuştu. Yerel hizmetlerin sunumunda, toplumun %7-%10’u arasında değişen önemli bir kitleyi oluşturan engellilerin duygu ve beklentilerinin öğrenilmesinin önemine dikkat çeken Vali COŞ “hizmetlerin edinilen bu bilgiye göre tasarlanıp, kaynakların en etkin şekilde tahsisinin sağlanması gerekir" dedi.

Programın devamında PESA tarafından Sakarya, Kocaeli ve Düzce illerinde yürütülen “Sivil Toplum Kuruluşları: Sorumlu ve Aktif” başlıklı proje konuşuldu. Proje Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Emin ALTUNDEMİR “Proje kapsamındaki yaklaşık 5.550 sivil toplum kuruluşu ve derneği hedef alan eğitim seminerlerinin temel amacı, derneklerin yönetim ve işlevsellik sorunlarının aşılması ve daha aktif olmalarının sağlanmasıdır” dedi.  Önce derneklerin ihtiyaçlarını tespit eden anketlerin yapılacağını ardından derneklere tespit edilen ana başlıklarda eğitimler verileceğini anlatan ALTUNDEMİR “projeyle 10 farklı gruba eğitim verilmekle kalınmayacak aynı zamanda yapılacak panellerle derneklerin katkısı da temin edilecektir” şeklinde konuştu.  

Vali COŞ ise bir önceki araştırma ile de bağlantı kurarak “Kamu hizmetleri sunumunda yaşanan en belirgin sorunlardan biri de, vatandaşın hizmetlerden yeterince haberdar olmamasıdır” dedi.  “Türkiye Cumhuriyeti, anayasa ile tanımlanmış sosyal devlet olma ilkesi gereği toplumun tüm dezavantajlı kesimleri için sosyal politikalar üretmiştir. Ancak bu politikaların ihtiyaç sahiplerinin tamamına ulaştırılması konusunda bazı eksiklikler görülmektedir. Sivil toplum kuruluşlarına ve derneklere verilecek eğitimlerin bir bölümünde, kamunun oluşturduğu sosyal çözümlerin halka ulaştırılması, yararlanmak isteyenlerin ilgili birimlere ulaşması ve hizmet alması konusunda teşvik edilerek yönlendirilmesi gerekir” dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]