Ünlü oyuncu Ali Başar, Sakarya'ya geldi

IMKB Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, Harem Suare, Kurtlar Vadisi: Gladio, Asmalı Konak, Reaksiyon, Gurbet Kadını, Arka Sokaklar gibi sinema ve dizi filmlerinde rol alan oyuncu Ali Başar radyo televizyon bölümü öğrencileri ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Radyo TV bölümü şefi Zeki Beyhan’ın katkılarıyla gerçekleşen söyleşiye, 4 aylık bebeği ve yönetmen olan eşiyle birlikte katılan oyuncu Ali Başar radyo ve televizyon bölümü öğrencileri tarafından büyük ilgi gördü.

“Tiyatro Oyuncusuyum”

16 yaşında babası tarafından meslek lisesine yazdırılan Ali Başar, lise eğitimini tamamladıktan sonra Hamburg’da tiyatro eğitimi aldığını vurgulayarak ‘ tamirci olmam gerekiyordu, ben oyuncu oldum’ diyor. Tiyatroya geçiş yapmak için 18 yaşıma kadar beklediğini vurgulayan oyuncu, ailesinin bu kararını önceleri desteklemese de ilerleyen yıllarda kendisine hak verdiğini belirtti. Bu nedenle kendisini dizi veya sinema filmi oyuncusu değil, tiyatro oyuncusu olarak gördüğünü vurguladı. Asmalı Konak dizisiyle tanındığını, en son Arka Sokaklar dizisinde rol aldığını belirten oyuncu, Reaksiyon, Gurbet Kadını gibi dizi filmlerin yanı sıra Harem Suare, Kurtlar vadisi: Gladio gibi sinema filmlerinde de rol aldığını söyledi.

Yirmi yıldır bu işin içinde olduğunu belirten Başar, hep kötü karakterleri canlandırmasıyla ilgili bir soru üzerine de bu karakterleri birisinin canlandırması gerektiğini belirterek, bunun dışında Gurbet Kadını dizisinde “Başçavuş Osman”, Kurtlar Vadisi:Gladio’da Binbaşı Cem Ersever karakterlerini de canlandırdığını belirtti.

Öğrencilere Öneriler

İyi ve kalıcı oyuncu olabilmek için çok çabalamak ve okumak gerektiğini vurgulayan Başar, oyunculuğu "Sahnede hayat bulan bir şeydir" şeklinde tanımladı. Başar oyunculuğu aşk ile yaptığını belirtti ve "Bir işi yapabilmek için gönülden inanmak ve aşkla yapmak gerekiyor" dedi. Öğrencilere, bir işi yaparken isteyerek yapılmasını önerdi. Şimdiki dizilerin zengin kız – fakir oğlan, ihtişam, ihanet, entrika gibi temaları empoze etmeye çalıştığını vurgulayarak bunun olmaması gerektiğini belirtti. En beğendiği oyuncuların başında Al Pacino’nun geldiğini söyleyen Ali Başar, Türk sinemasından da Kadir İnanır, Kemal Sunal, Haluk Bilginer gibi isimlerin oyunculuğuna vurgu yaptı.

Plaket ve Çiçek Takdimi

Oyunculuğu ve diğer birçok konu hakkında merak edilen sorulara cevapların verildiği, bir buçuk saat boyunca süren söyleşi de kahkahalar da eksik olmadı. Okul müdürü Hüseyin Ünsal İskender, değerli katılımından dolayı Başar'a teşekkür ederek, plaket ve çiçek takdim etti. Başar, söyleşi sonunda öğrencilerin isteği üzerine bol bol fotoğraf çekildi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]