Unkapanı Meydanı En Hızlı Şekilde Tamamlanıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin merkezine yakışacak meydan projesi Unkapanı Meydanı’nda çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Alan, bütünüyle en kısa sürede tamamlanarak hizmete alınacak. Proje içinde oturma alanları, peyzaj düzenlemesi, yeraltı tuvaleti, abdesthaneler ve bebek odaları yer alacak.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kentin tam merkezinde atıl görünümünü ortadan kaldırdığı Unkapanı’na yeni ve modern bir meydan kazandırıyor. Bölge esnafı ve vatandaşların yakından takip ettiği ve merakla beklediği projenin inşasında ikinci bölüme geçildi. Yapılan yeni ihalenin ardından 18 Şubat tarihinde firmaya yer teslimi yapıldı. Yapım için ekipler meydanda hazırlıklarını yaptı ve çalışmalara hızlı bir şekilde başladı. Tretuvar imalatı, çevre düzenlemesi ve sosyal alanların yapımı süratle tamamlanıyor.

 

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE MOLA ALANI OLACAK

 

İş makinaları meydana girdi ve yapı işlemi öncesinde güvenlik amacıyla alanın çevresi kapatılıyor. Daha önce toplu taşıma durağı olarak kullanılan ve kötü bir görüntü oluşturan meydan, bu projeyle vatandaşların mola alanı olacak. Uzunçarşı, Karaağaç, Soğanpazarı mevkisinde her gün alışverişini ve ticaretini yapan yüzlerce kişi bu meydanda dinlenecek. Proje içinde oturma bölümleri, ağaçlık alanlar, bilgi ve güvenlik ofisi, peyzaj düzenlemesi, yeraltı tuvaleti, yeraltı abdesthanesi ve bebek bakım odaları yer alacak. Meydanda çalışmanın en kısa sürede tamamlanması için hummalı bir faaliyet yürütülüyor.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]