Üniversitelerde güvenlik tedbirleri ele alındı

Sakarya'daki üniversitelerde alınacak güvenlik tedbirlerine ilişkin toplantı yapıldı. 

Kentte kurulu iki üniversitede alınacak güvenlik tedbirleri, yeni akademik yılın başlaması öncesi Sakarya Valiliğinde düzenlenen toplantıyla ele alındı. 

Toplantıda, üniversiteler ile üniversitelere bağlı yükseköğretim kurumlarında, yurtlarda ve üniversite çevresinde meydana gelebilecek olaylara karşı gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması, yasal olmayan eylem ve etkinliklere meydan verilmemesi, olaylara karışanların tespit edilerek haklarında yasal işlem yapılmasının sağlanması ve huzurlu eğitim ortamının devam ettirilmesi için yapılacak çalışmalar görüşüldü.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, öğrencilerin huzurlu şekilde öğrenim görmesi için tüm kurum ve kuruluşların istişare halinde çalışacağını kaydetti. 

Vali Balkanlıoğlu başkanlığındaki toplantıya, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Arif Özsoy ve daire müdürleri katıldı. 
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]