Uçak Kıraathane aydınlatma ile ayrı bir güzelliğe kavuştu

Büyükşehir Belediyesi’nin Donatım Park’ta hayata geçirdiği Uçak Kıraathane, yapılan son aydınlatma montajıyla birlikte gece ayrı, gündüz ayrı bir güzelliğe kavuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin dokusuna yaptığı önemli dokunuşlarla kent yapısına değer katıyor. Sosyal donatı alanları, parklar ve yaşam alanları her gün hayata geçirilen yeni bir projeyle en güzel anıların, hatıraların adresi oluyor. Bu çalışmalardan Uçak Kıraathanesi yapılan son işlemlerle birlikte kentin görsel olarak zengin noktalarından bir tanesi oldu.

Gören fotoğraf çekiliyor

Uçağın çevresinde ışıklandırma, aydınlatma montajı yapıldı. Farklı renklerde ışıkların yerleştirildiği uçak, gece saatlerinde harika bir görüntüye bürünüyor. Proje, son işlemlerden sonra bölgeden geçen vatandaşların ilgisini çekiyor. Projeyi görenler, ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çekiliyor. Büyükşehir Belediyesi, sosyal alanda hayata geçirdiği projelere şehrin kültürünü, tarihini ve sembollerini geleceğe taşıyacak izler bırakıyor.

Uçaktan kıraathaneye

Kent Park Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nin hemen arkasında yer alan AIRBUS A300 model uçak, 1979 yılından itibaren dünyanın çeşitli ülkelerinde kargo ve nakliye taşımacılığı için kullanılıyordu. Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirdiği çalışmayla uçak, 82 oturma kapasiteli bir restoran-kıraathaneye dönüştürüldü. Uçak içinde ayrıca bir kütüphane oluşturuldu. Sakarya’yı anlatan bir simülasyonu da kapsayan proje kısa sürede büyük ilgi gördü.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]