Türkiye'de ilk; ‘Ekmek Teknesi’ projesi başladı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya İl Müftülüğü ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu işbirliği ile başlatılan ‘Ekmek Teknesi’ tanıtım programına katıldı. Adapazarı Resul Dayı Fırınında düzenlenen programa Başkan Yüce’nin yanı sıra Vali Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Kızılcıklı, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, İl Müftüsü Hasan Başiş ve basın mensupları katıldı.

Her yerde bu proje olmalı

İl Müftüsü Hasan Başiş, “Bu işte katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu ekmek teknesi en güzel şekilde icra edilecek. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Sadece Sakarya'da değil Türkiye'nin her yerinde bu proje işlesin. Hepimiz bu faaliyetin olmasından dolayı çok mutluyuz” dedi.

İhtiyaç sahiplerine ulaştıracağız

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Böylesine güzel bir projeyi Sakarya'da başlattık. Diğer vilayetler de bu projeden etkilenirse herkes bu projeyi uygular. Hiçbir ücret ödemeden aynı ekmeği ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla buluşturmak bizim tek gayemiz. Çok güzel bir projeye adım atıyoruz” dedi.

Sakarya öncü oldu

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, “İnşallah tüm Türkiye böyle güzel projeden etkilenerek kendileri de yapacaktır. Bizler iyilik neredeyse orada olmak için çalışıyoruz. Sakarya bir öncülük yaptı. İyiliğin daha çok konuşulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün burada iyiliğin konuşulması için bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sosyal dayanışma artacak

Başkan Ekrem Yüce, “Bu projenin maksadını insanlık için inancımız için gelecek için toplumsal barış için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. İhtiyaç sahiplerine ulaşılacak proje ile sosyal dayanışma ve paylaşma şehrimizde daha da artacak, birliktelik güçlenecek. ‘Hayırda yarışanlardan olun’ kutsi ayetinden hareketle sosyal dayanışmaya katkı sunan, kardeşliğin pekişmesine vesilen olan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Toplumun her kesimini ilgilendiriyor

Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Toplumu güçlü kılan, ayakta kalmasını sağlayan, geleceğe güvenle bakmasını sağlayan hususlardan bir tanesi toplum içindeki yardımlaşmadır, dayanışmadır, hamiyet duygularıdır. Bu duygular her toplum ferdini ilgilendiren, her toplum ferdinde olması gereken hususlardır. Bugün burada bulunuş sebebimiz de bu duyguların bir tezahürü olarak ortaya çıkan varın halinden yoğun (yokun) halinden anlayan bir varın olduğunu gösteren bir uygulama. Yıllarca bu ülkede askıda ekmek uygulamasıyla, zimem defterinin satın alınmasıyla çok güzel örneklerini gördüğümüz bir uygulamayı biraz da teknolojiyi katarak burada, ilimizde uygulamanın bir güzelliğin yaşıyoruz” dedi.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]