Türkiye Karate Şampiyonası için geri sayım başladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 5-9 Mayıs tarihleri arasında Ümit, Genç ve U21 Türkiye Karate Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Türkiye Karate Federasyonu’yla protokol imzalandı. Şampiyonaya 58 şehirden 390 kulüp ve bin 500 sporcunun katılması bekleniyor.

Spor Şehri hedefine doğru hızlı ve emin adımlarla ilerleyen Sakarya, yeni bir Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Daha önce Greko-Romen Güreş, Judo, Satranç ve Off-Road Türkiye Şampiyonalarına ev sahipliği yapan Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 5-9 Mayıs tarihleri arasında Ümit, Genç ve U21 Türkiye Karate Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. AKOM’da düzenlenen toplantıda Başkan Ekrem Yüce ve Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Oğuz şampiyonanın protokolünü imzaladı. Düzenlenen protokol töreninde İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Gençlik ve Spor Müdürü Arif Özsoy ile Büyükşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Dairesi bürokratları yer aldı. TKF Başkanı Oğuz, şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek şampiyonanın ayrıca dünya şampiyonası için seçmelere sahne olacağını paylaştı. Bir önceki şampiyonanın düzenlendiği Şanlıurfa’dan Sakarya’ya gönderilen hediye Başkan Yüce’ye takdim edildi.

Bakanlıkla görüşme halindeyiz

Başkan Ekrem Yüce, “Biliyorsunuz Sakarya’mız Bisiklet Şehri Unvanı ile dünyanın nadir şehirleri arasında yerini aldı. Bu özelliğimizle ülkemizde ilk ve tek şehir olmanın gururunu yaşıyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak Bisiklet Şehri Sakarya Unvanından sonra Spor Şehri Sakarya olarak anılmak için daha pek çok proje ve çalışma yürütüyoruz. Şehrimize ileri düzeyde yarışların yapılabileceği bir Offroad pisti kazandırmak üzereyiz. Sakarya’mızı kano ve kürek sporlarında ülkemizin merkezi haline getirecek Kano ve Kürek Parkuru projemizin hazırlıkları devam ediyor. Bakanlığımızla görüşme halindeyiz. İnşallah en yakın zamanda onun da çalışmalarına başlayacağız” dedi.

56 farklı şehirden bin 500 sporcu

Başkan Yüce, “Neredeyse tüm spor branşlarının müsabakalarına ve şampiyonluk turnuvalarına ev sahipliği yapıyoruz. Spor Şehri Sakarya hedefimiz için bugün önemli bir çalışmayı daha hep birlikte hayata geçireceğiz.  5-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası ve Milli Takım Seçmelerine ev sahipliği yapacağız. Bu şampiyonalar ve seçmeler için 56 farklı şehirden yaklaşık bin 500 sporcuyu, 386 kulübü, 205 antrenörü ve 150 hakemi şehrimizde ağırlayacağız. Türkiye Karate Federasyonu ile imzalayacağımız protokol sayesinde bu planlarımızı kesinleştirecek ve hazırlıklarımızı hızlandıracağız. Protokolümüzün hayırlı uğurlu olmasını diliyor, işbirlikleri için Türkiye Karate Federasyonuna şükranlarımızı sunuyorum. Spor Şehri Sakarya hedefimiz için gündüz gece gayretle çalışacağız” dedi.
 

1 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]