Türk Telekom, Televizyon Hizmeti Verecek

Türk Telekom, test çalışmalarını sürdürdüğü internet üzerinden televizyon hizmeti olarak bilinen IPTV'yi yakında hizmete sunmayı planlıyor.

Amerika ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bir çok ülkede başlayan IPTV ve isteğe bağlı tv TvoD (TV on Demand) uygulamaları
sayesinde izleyicilere kişisel televizyon oluşturma imkanı sunacak.

IPTV ile ulusal kanallar ve yerli-yabancı tematik kanallardan oluşan 100'ün üzerinde kanal izlenebilecek. IPTV ayrıca isteğe bağlı içerik kütüphanesine erişimi sayesinde önceden yayınlanan ancak izleyicinin kaçırdığı herhangi bir programı izleme imkanını sunuyor. TTNET, 'Klasik Yayıncılık' kapsamında IPTV servisi ile kullanıcılar ulusal kanallar ve yerli-yabancı tematik kanallardan oluşan içerik paketlerine ulaşarak kullanıcı ara yüzü sayesinde, saate göre veya kanal temasına göre kanal arama ve seçme olanağı sağlayarak farklı bir TV izleme tecrübesi yaşayacak.

IPTV interaktif servisleri de çift yönlü iletişime izin veren altyapısı sayesinde piyasada rakiplerine göre çok daha fazla farklılık oluşturan interaktif uygulamalar sunacak. İzleyiciler, çok/tek kullanıcılı oyunlar, bilgi yarışmaları, interaktif eğitim programları, bankacılık ve alışveriş kanalları, anketler, kamuoyu yoklamaları gibi hizmetlere televizyon aracılığıyla kavuşacak. Bu özelliklere ek olarak internet dünyasındaki hava durumu, videolu trafik durumu gibi özelliklere de TV aracılığı ile erişim imkanı sağlanabilecek ve bilgiye ulaşım çok daha kolaylaşacak. İzleyiciler yemek siparişi verme, bankacılık yapma ve mesajlaşma gibi. hizmetlerden faydalanabilecek. Öte yandan kişiye özel uygulamalarla kişisel haber servislerine, kişisel menülere ulaşım sağlanacak, fotoğraf albümleri ve blog oluşturma gibi servisler ile kişisel sayfalar oluşturulabilecek.

IPTV sayesinde izleyiciler isteğe bağlı bir yayın özgürlüğüne kavuşmuş olacak. Televizyon başında dizi izlemek istiyorsa, istediği dizinin istediği bölümünü, bir filmi ya da maçı isteğe bağlı olarak izleyebilecek.

Altyapı çalışmalarını sürdüren Türk Telekom, IPTV'yi kısa süre içerisinde müşterilerine sunmayı hedefliyor.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]