Türk Kargo Sektörü'nün Acı Kaybı

Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Celal Aras hayatını kaybetti. Celal Aras, öğretmenlikle başladığı iş hayatına, Aras Kargo'yu Türkiye'nin büyük holdingleri arasına dahil etmeyi başarmıştı.

Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Aras, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Fenerbahçe Kulübü eski Yönetim Kurulu üyelerinden Celal Aras (51), bir süredir kanser tedavisi gördüğü Gebze'deki Özel Anadolu Sağlık Merkezi'nde hayatını kaybetti.

Aras'ın cenazesinin 1 Şubat Cuma günü Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na
defnedilecek.

Celal Aras
, Aras Holding'e giden yolu nasıl oluşturduğunu bir röportajında şöyle anlatmıştı:

"Gazi Üniversitesi’nde okurken, 1976-77 yıllarında siyasi olaylardan dolayı okula devamsızlığımız oluyordu. Pazarlama yapan bir firmada işe başladım. Sonra dört arkadaş ayrılıp kendi işimizi kurduk. 1979 başında ayrıldık. 1979’da küçük kardeşimi ortak ederek Ankara’da yeni iş kurdum. 10 yıl kapıdan kapıya dayanıklı tüketim malı pazarlaması yaptık. Sonra işler iyi gitmedi. Aynı araçları, aynı elemanları, aynı ofisleri nasıl nakit paralı işe çeviririz diye düşünürken bir gazete ilanına rastladım. Araçları satmak istedim, bizim kullandığımız markayı almadılar. Arabalar elimde kalınca kargo işine girdim. Zaman içinde Anadolu’ya yayıldık, emekli memur veya öğretmenleri özellikle bulduk ve onlarla çalıştık."

Celal Aras’ın önderliğinde 29. yılını geride bırakan Aras Holding bünyesinde bugün,
- Aras Holding A.Ş.
- Aras Cargo A.Ş. 
- Fillo Kargo.
- Aras Kurye A.Ş.
- Aras Offset A.Ş.
- Aras Sigorta Brokerliği A.Ş.
- Aras Tour A.Ş.
- Aras Hotel.
- Aras Logistigs A.Ş.
- Aras Güvenlik ve
- Catering Hizmetleri A.Ş.
- Aras Dağıtım ve Pazarlama Ltd.Şti. firmaları faaliyet gösteriyor

CELAL ARAS KİMDİ?

Kars'ta 1957 yılında doğan Celal Aras, Kazım Karabekir Öğretmen Okulu'ndan mezun oldu.

1979 yılında aktif pazarlama şirketi ile ticaret hayatına atılan Aras, daha sonra Aras Cargo şirketini kurdu. Celal Aras evli ve iki çocuk babasıydı.

Hizmet verdiği süre boyunca Türk kargo sektörünün uluslararası standartlara ulaşmasında vizyoner kimliği ile son derece önemli roller üstlenen Celal Aras, 2 dönem Türkiye Kargo İşletmecileri Derneği başkanlığını üstelendi.

Geçtiğimiz yıllarda Fenerbahçe yönetiminde de görev alan Celal Aras, aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü ve FB 1907 Derneği üyesiydi.

AA / Haber 7

16 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]