TÜMSİAD'ta zaman yönetimi konuşuldu

İş hayatının önemli konularından olan ''Zaman Yönetimi ve Problem Çözme Teknikleri'' Semineri Çalışma Psikolojileri Uzmanı Ertan ŞİMŞEK'in sunumuyla TÜMSİAD Konferans Salonunda gerçekleşti.

TÜMSİAD Sakarya Şubesi binasında iş adamlarına yönelik verilen eğitim büyük memnuniyet oluşturdu. Eğitimde iş yerlerinde zamanı efektif kullanabilme zaman engellerini ortadan kaldırabilme, oluşan problemler ve bu problemlerin hangi metotlarla çözüleceği anlatıldı.

Problem iyi tahlil edilmeli

İşyerlerinde sorunun belirlenmesi ve ölçümünün yapılması gerektiği ifade edilen eğitim toplantısında, problemi oluşturan nedenlerin iyi tahlil edilmesi gerektiği vurgulandı. Eğitim toplantısında olası sebeplerin ortadan kaldırılması için çözüm yollarının da araştırılmasının gerektiğine dikkat çekildi. İş yerlerinde mevcut problemlerin hangi metotlarla çözüldüğü, hangi metodun problem çözümünde etkili olabileceği üzerinde değerlendirmeler yapıldı.

Uyarılar taktirle karşılanmalı

İş yerlerinde oluşan problemlerin çözümünde ekip ruhuyla hareket etmenin en uygun metot olduğunu ifade eden Çalışma Psikolojileri Uzmanı Ertan şimşek “Belli bir hedefi olanlar buna ulaşmak için grup halinde hareket etmelidirler. Aynı işi yapan diğer kuruluşlarla irtibat içerisinde bulunmak, işle alakalı olası problemleri minimize etmemizi sağlayacaktır. Yapılan iş, yeri ve zamanı geldiğinde başkasına devredilmelidir. İşimizle alakalı uyarı ve ikazlara sevinç ve takdirle karşılık verebilmeliyiz” dedi.

Uygun teknik denenmeli

Problem çözme tekniğinin birçok çeşidi olduğunu ifade eden Ertan Şimşek “Bunlar arasında en fazla kullanılan teknikler, Beyin Fırtınası, 5N-1K tekniği, Sebep- Sonuç (Balık Kılçığı) tekniği, etnik analiz, puko döngüsü, ilgi diyagramı ve ilişki diyagramlarıdır. Problem çözmede daha birçok metot vardır. Problem teşhis edildikten sonra, fikir üretme aşamasında da değişik metotlar kullanılmaktadır. Bu metotların başlıcalarını 5 ana başlık altında inceleyebiliriz. Bunlar, beyin fırtınası, altı şapkalı düşünme tekniği, kuvvet- güç alanı analizi, odak gurupları ve mülakattır” dedi
İnteraktif ve yaşayarak öğrenme metotlarının uygulandığı eğitimde katılımcılar TÜMSİAD yönetimine ve Çalışma Psikolojileri Uzmanı Ertan Şimşek'e teşekkür ettiler. Devamının istendiği eğitimlerin başta kurumlarına ve dolayısı ile bölge ekonomisine çok katkıların olacağını belirttiler.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]