Ticaret Borsası Darbe girişimini kınadı

Sakarya Ticaret Borsası'nın Temmuz ayı Meclis Toplantısı'nda 15 Temmuz darbe girişimi kınandı.

STB Meclisi Başkanlık Divanı tarafından hazırlanan darbe girişimini kınayan bildiri Meclis Başkanı Recep PULAT tarafından okundu. Bildiri bütün meclis üyeleri tarafından imzalanarak kayıt altına alınmıştır.

Sakarya Ticaret Borsası Meclisi Başkanlık Divanı Tarafından Hazırlanan Darbe Girişimini Kınayan Bildiri

Sakarya Ticaret Borsası Meclisi olarak; Borsa Meclisimiz ve üyelerimizi temsilen bu açıklamayı yapıyoruz;

15 Temmuz gecesi yaşanan bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Hiçbir darbe, hiçbir kalkışma asla meşru değildir, hukuksuzdur ve kabul edilemez. Bir grup azınlık asker tarafından planlanan ülkemizin birlik ve beraberliğine, milletimizin iradesine karşı düzenlenen, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu darbe girişimini Sakarya Ticaret Borsası camiası adına şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

Demokrasimize sahip çıkarak bu ihaneti büyük bir kararlılıkla etkisiz kılan tüm gücü ile mücadeleye devam eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve Meclisteki tüm siyasi partilerimizi ve ilimizde de başta Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, STK başkanlarımız ve Sakaryalı hemşerilerimizi dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz.

Bu darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerine ve TSK’nın şerefli mensuplarına teşekkür ediyor, onlarla gurur duyuyoruz.

Vatanı kurtarmak, gençlerimize ve çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakabilmek için o gece bir an bile tereddüt etmeden sokaklara çıkan, darbecilere göğsünü siper eden, vatanımıza , bayrağımıza sahip çıkan vatandaşlarımız bir kahramanlık destanı daha yazmışlardır. Geleceğimize sahip çıkılmıştır. Demokrasinin korunması için milletimizin gösterdiği kararlı irade takdire şayandır. Milletimiz tarih yazmıştır.

Türk Milleti ve Devleti karanlık odakların kirli planlarından birisini daha kararlı duruşu, birlik ve beraberliği ile elinin tersi ile bir kenara iterek kurtarmıştır. Allah'a şükür milletimizin sağduyusu ile bu belayı durdurduk. Bu olaydan birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık. Şimdi daha güçlü olmak, toplumun tüm kesimlerinin siyasi görüş gözetmeksizin birlikte hareket ederek demokrasimize, vatanımıza, bayrağımıza, askerimize, polisimize, seçilmiş hükümetimize ve seçilmiş Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmamız gerekmektedir. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz. İş dünyası olarak daha fazla çalışmaya, üretmeye, el birliği ile ekonomimizi güçlendirmeye ve daha iyi duruma getirmeye çabalamaya devam edeceğiz.

Ülkemiz kurumlarına sızmış olan Fetö ve benzeri terör örgütü üyelerinin kurumlardan temizlenmesi için alınan Olağanüstü Hal kararını da bu anlamda değerlendiriyoruz.

Demokrasimize yapılan hiçbir darbeyi, hiçbir kalkışmayı kabul etmiyoruz. Halkın iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz. Tüm inancımızla demokrasimize sahip çıkıyoruz.

“Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.”

Devletimize ve milletimize geçmiş olsun.

Bu yolda hayatınız kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yaralanan Gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.

BAŞKAN BAŞKAN VEKİLİ
DİVAN KATİBİ
ÜYE
RECEP PULATSERKAN ERDEMVEDAT ARSLANCEVDET METE
    
ÜYEÜYEÜYEÜYE
NİHAT ÖZDEMİRAHMET ERKAN MUSTAFA GENÇ LEVENT ALİ KOPAL
    
ÜYEÜYEÜYEÜYE
NİHAT YILMAZNİZAMETTİN SARIAYHAN AKMANBEKİR UZTÜRK
    
ÜYEÜYEÜYEÜYE
SERDAR KOÇKENAN AKCANCEVDET ÇAKIRUĞUR ÇELİK
    
ÜYEÜYEÜYEÜYE
AYDIN ÇELİKASLAN ADEM SARI AVNİ UÇAR RIDVAN TURGAY

                                          

                   



7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]