Taş ocağının kapatılması için imza topladılar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Akyazı ilçesi Haydarlar Mahallesi'ndeki taş ocağının kapatılması amacıyla köylülerin topladığı 258 imzayı, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'a iletti. Özkoç, taş ocağının yarattığı tahribat ve çözüm önerileriyle ilgili hazırladığı raporu Vali Çoş'a sundu.

Özkoç, yaptığı açıklamada, köy yerleşim alanından 200 metre mesafeye kurulu taş ocağının, 2010 yılından bu yana köylüye hayatı zehir ettiğini söyledi. Zamansız dinamit patlatmalarıyla halkın psikolojisinin bozulduğunu, toz bulutunun sağlıklarını, ekinlerini, hayvanlarını etkilediğini anlatan Özkoç; "Halk, 'taş ocağı kapatılacak' diye beklerken, firma alan genişletme ve kapasite artırımı için başvuruda bulundu. ÇED komisyonunun, kesinlikle olumsuz karar vermesini bekliyoruz. Bunun da ötesinde yerleşim yerine bu kadar yakın taş ocağı olmaz, bunu kabul etmiyoruz. İnsanımız perişan vaziyette. Köyünüzde, kendi halinizde hayatınızı sürdürürken bir anda bir taşocağı beliriyor yanınızda ve yaşamınız kabusa dönüşüyor. Bunu insanımıza yapmaya hakkımız var mı?" diye konuştu.

Kocaeli'nin kentteki taş ocaklarını, 'insan ve çevre sağlığına zararlı etkileri' nedeniyle yerleşim birimlerinden uzak bir noktada toplamaya çalıştığını ifade eden Özkoç, şunları kaydetti; "Artık tüm dünya ve yavaş yavaş biz de taş ocaklarından çıkan tozun, dumanın, patlatılan dinamitlerin insanlara ve doğaya ne kadar büyük zarar verdiğini kabul ediyoruz, etmek zorunda kalıyoruz. Bu etkiler yıllar içinde kendini gösterdiği için çok zaman kaybedildi. Biz daha fazla zaman kaybetmeyelim, insanlarımıza hayatı dar etmeyelim istiyoruz. Valimiz de çok duyarlı. Halkımızın sesine kulak verdi. İnşallah hep beraber güzel sonuçlar alacağız."

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]