Taş ocağı sahibinden çevreciye, şok tazminat talebi

Geyve Boğazı Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Kamuran Tan’a, taş ocağı konusunda açıklamaları sebebiyle ocak sahibi tarafından şirketin itibarını sarsmaya çalıştığı gerekçesiyle 100 bin liralık manevi tazminat davası açıldı. Ocak sahiplerinden Taha Selçuk Dişli, ayrıca 100 bin liralık bir manevi tazminat davası da Tan’ın açıklamalarına yer veren, yerel bir internet haber sitesine açtı.

Geyve Boğazı’nda bulunan taş ocağının çevreye zarar verdiğini iddia eden patlayıcı uzmanı emekli polis memuru Kamuran Tan, 100 bin liralık tazminat talebiyle şoke oldu. Tan, yaptığı açıklamada, tek amacının ocağın çevreye verdiği zararları dile getirmek olduğunu belirterek, “Benim tek amacım çevreyi, sularımızı, toprağımızı, havamızı korumak. Bu ocağın aynı zamanda yaban hayatına tahribatı da çok büyük. Bu tazminat davaları beni yıldıramaz. İki nefesim kalsa bir nefesimi bu uğurda harcamaya hazırım.“ dedi.

Olayın asıl mağdurunun, ocağın yakınında bulunan kendisinin de ikamet ettiği Akıncı köylüleri olduğunu söyleyen Tan, “Zor durumdayım. Memur emeklisiyim. Bu kadar tazminat talebini nasıl karşılarım. Adalete güveniyorum. Çevreyi korumak suçsa her türlü cezaya razıyım.” ifadelerini kullandı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]