"Tarihi İpek Yolu yeniden canlanacak"

AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen’in Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı döneminde oluşturulan Ayaş – Sapanca Tarihi İpek Yolu turizm koridoru yeniden canlanıyor.

Akşemseddin’in memleketi olan Göynük’te Milletvekili Prof. İsen’in başkanlığında gerçekleştirilen Danışma Kurulu toplantısına, Ayaş – Sapanca koridorunda bulunan İpek Yolu Belediyeler Birliği (İPEKBİR) belediye başkanları ve danışma kurulu üyelerinin yanı sıra Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Mustafa Ayhan ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık katıldı. Toplantıda bölgenin kültür, termal ve doğa turizmi potansiyeli masaya yatırılırken, müşterek projelerin oluşturulması ve projelerin ivedilikle hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

Şehir Turizmine Önemli Katkı Verecek


Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, Bölgenin turizm cenneti olduğunun altını çizerek, “Müsteşarlığım dönemimden itibaren şehrimizin her alanda olduğu gibi özellikle çok yüksek potansiyelinin olduğu turizm alanında hak ettiği konumu elde etmesi için çalışıyorum. Tarihi İpek Yolu bu anlamda bizim için çok önemli bir koridordur. Belediye Başkanlarımız, Ajanslarımız ve uzmanlarımızla gerçekleştireceğimiz ortak çalışmalar neticesinde koridorun canlanmasını sağlayacağız. Bu doğrultuda turizm canlılığımız da artmış olacak. Sakarya özelinde de özellikle Taraklı, Geyve, Arifiye ve Sapanca ilçelerimizin önemli kazançları olacaktır” ifadelerini kullandı.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]