TA-Hİ-DER sokak kuşlarına yem verdi

Taraklı’da kar yağışının etkili olması üzerine kuşların aç kalmaması için Taraklılara Hizmet Derneği (TA-Hİ-DER) tarafından yol kenarlarına, Yunuspaşa Camii çevresi, Kocabıyık Parkı ve mezarlıklara yem bırakıldı. Ayrıca çarşı esnafına kuşları yemlemeleri için buğday dağıtıldı.

A-Hİ-DER, Taraklı’da kar kalındığının 50 santimetreyi geçmesi üzerine kuşların aç kalmaması için harekete geçti. Dernek üyeleri; yol kenarlarına, Yunuspaşa Camii çevresi, Kocabıyık Parkı ve mezarlıklara yem bıraktı.

Yoğun kar yağışı sebebiyle aç kalan kuşları doyurmak üzere belli zaman aralıkları ile çevreye saçmaları için çarşı merkezinde bazı noktalarda esnafa, Taraklılara Hizmet Derneği tarafından buğday dağıtıldığını ifade eden Dernek Başkanı Alaattin Özçayır:

"Doğal dengeyi korumak maksadıyla, özellikle kuşlar için yemleme çalışması başlattık. Kış mevsiminin en şiddetli günlerini yaşadığımız bugünlerde, bir lokma yiyecek için kapımızın önünde bekleyen bu minik dostlarımızı unutamazdık” dedi.

Hayvanlara karşı duyarlılık oluşturmak amaçlı bu çalışmayı, Dernek üyelerinin gözetiminde özellikle çocuklarla birlikte yürüttüklerinin altını çizen Özçayır: “kar örtüsü nedeni ile yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşları ve diğer hayvanları; sokağımıza, bahçemize, balkonumuza bırakacağımız yumuşatılmış bayat ekmek, ekmek kırıntısı, buğday ve mısır gibi gıdalarla besleyebiliriz, tüm Taraklılılar olarak onlara bu şekilde duyarlılık gösterebiliriz” dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]