"Süt Sudan Ucuz ama Tüketim Yine de Az"

Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, Türkiye'de neredeyse sütün sudan ucuz olduğunu, ancak yine de süt tüketiminin az olduğunu söyledi. Yıldız, bu durumun arkasında 'Ben çocuk muyum da süt içeceğim' tarzında yanlış bir zihniyet olduğunu belirtti.

Yıldız, 21 Mayıs Dünya Süt Günü sebebiyle yaptığı açıklamada, her türlü gazlı ve şekerli içeceklerde tüketim rekoru kırılırken, sütün yeteri kadar tüketilmemesine tepki göstererek, "Bu durum bilinçsiz toplumun tipik göstergeleridir." dedi. Gelişmiş ülkelerde süt tüketiminin 100 litreyi aştığını, Türkiye'de ise 25 litreyi geçmediğini kaydeden Yıldız, bu durumun üzüntü verici olduğunu vurguladı. Türkiye'de çocukların süt içmediğini, bunun sebebinin ise anne ve babaların süt tüketmemesi olduğunu vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti: "Evdeki büyükler süt tüketmeyince elbette çocuklar da tüketmiyor. Anne baba ne kadar çok süt tüketirse çocuk da sütü o kadar tüketir. Ancak ülkemizde yetişkinlerin süt tüketimi oldukça az. Bu durum çocukları olumsuz yönde etkiliyor. Anne baba sütü içmeyince çocuklar da içmek istemiyor."

Türkiye'de yanlış bir zihniyet olduğunun altını çizen Yıldız, "Yetişkinlere 'neden süt içmiyorsunuz' sorusuna 'ben çocuk muyum' diye cevap veriliyor. Süt sadece çocuklar için değil, her yaş grubu için çok faydalı. Bu anlayışın mutlaka değişmesi gerekiyor. Bu yanlış anlayış sürdüğü taktirde çocuklarımıza kötü örnek olmaya devam edeceğiz. Bu gün iki bardak süt, gıda ihtiyacının neredeyse yarısını karşılıyor. Bu kadar değerli bir besini almamak, bundan yararlanmamak yetişkinler için çok büyük bir kayıp." ifadelerini kullandı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]