SUBÜ Öncülüğünde Sakarya’nın İş Gücü Masaya Yatırıldı

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öncülüğünde iş dünyası ve STK temsilcilerini bir araya getiren toplantıda Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Bekir Aktürk, salgın sürecinde yapılan Kısa Çalışma ve Nakdi ücret destekleri, normalleşme sürecindeki İŞKUR destekleri ve hizmetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Söz konusu toplantıya İl Daire Müdürleri ve İş dünyası temsilcileri de katılım gösterdi.

İŞKUR SALGIN SÜRECİNDE İSTİHDAMI KORUMAK İÇİN 57 MİLYAR TL ÖDEMEDE BULUNDU

Aktürk, “Temel hedefimiz ve önceliğimiz istihdamdır. İstihdam kayıplarının önüne geçmek, mümkün olan sektörler için istihdamı artırmak ama tüm bu çabalara rağmen işini, gelirini kaybeden kardeşlerimizi de korumak için çok sayıda tedbiri hayata geçirdik. Salgınının istihdam üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması için İŞKUR olarak, Kısa Çalışma Uygulaması kapsamında 3,8 milyon vatandaşımıza 36,7 Milyar TL ödeme gerçekleştirdik. Yine bu dönemde uygulamaya aldığımız Nakdi Ücret Desteği ile kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan ve ücretsiz izine ayrılan 3,1 milyon çalışanımıza yaklaşık 13,9 Milyar TL destek sağladık. Ayrıca, salgın döneminde işini kaybeden 1,1 milyon işsizimize 6,4 Milyar TL işsizlik ödeneği sağladık. Dolayısıyla, pandemi döneminde yaklaşık 8 milyon kişiye 57 Milyar TL civarında bir destek sağlamış bulunuyoruz. Bu yapılan ödemelerle, işverenlerimizin, çalışanlarımızın ve neticede istihdamın korunmasına destek olduk.” ifadelerini kullandı.

NORMALLEŞME SÜRECİYLE BİRLİKTE İŞE YERLEŞTİRME SAYILARINDA ARTIŞ YAŞANIYOR

İŞKUR Genel Müdürü Bekir Aktürk, normalleşme süreciyle birlikte istihdamın artması için alınan tedbirlerin sahadaki uygulama ve yansımalarını pozitif anlamda gördüklerini belirtti. Aktürk, “İŞKUR, Ülke genelinde Covid-19 salgını şartlarına rağmen 2020 yılında yaklaşık 870 bin iş arayanın işe yerleştirilmesine aracılık etmiştir. Ayrıca, 2021 yılının ilk 7 ayında da 615 bin vatandaşımızın işe yerleştirilmesi sağlanmıştır.” şeklinde konuştu.

İŞKUR PROGRAMLARININ AMACI İSTİHDAMI ARTIRMAK VE KALICI KILMAKTIR

Bekir Aktürk, “Teknolojik gelişmeler sonucu gelinen aşamada işverenlerimiz nitelikli ve deneyim sahibi kişileri istihdam etmek istiyor. Vatandaşlarımızın bu değişim ve dönüşüme ayak uydurabilmesini sağlamak için çeşitli mesleklerde kurs ve programlar düzenliyoruz. Dolayısıyla bir amacımız da iş arayanları ve işverenlerimizi değişen işgücü piyasası koşullarına adapte etmektir. İstihdamın kalıcı olmasına vesile olduğumuz kurs ve programlarımızdan pandemi etkisine rağmen 2020 yılında 423 bin, 2021 yılının ilk 7 ayında ise 277 bin vatandaşımız faydalanarak iş ve meslek sahibi oldu.” dedi.

İŞ DÜNYASIYLA İLİŞKİLERİ TEMEL ALAN BİR EĞİTİM MODELİNE SAHİBİZ

Toplantıda konuşma yapan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olarak iş dünyasıyla ilişkileri temel alan bir eğitim modeline sahibiz. Bu doğrultuda artık yıllara dayanan bir birliktelik oluşturduğumuz iş dünyasından ortaklarımızla birçok soruna çözüm ürettiğimiz gibi Türkiye'de nitelikli insan ihtiyacının karşılanmasında ve uygulanabilir Ar-Ge yapılmasında öncü rol oynuyoruz. Bugün İŞKUR Genel Müdürümüz de aramızda yer alıyor. Modelimiz meyvelerini verdiği gibi aslında her geçen gün dikkat çekmeyi de arttırıyor. Biz inanıyoruz ki +1 Mezunları ülkemizin çoğu alandaki ilerlemesine katkı sağlayacağı gibi yeni ufuklar da açacak. Pandemi sürecinde dahi öğrencilerimiz iş dünyasında yer aldılar. Bununla da kalmayarak kısa sürede iş sahibi oldular. Emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.” ifadesinde bulundu.

İş Dünyası Platformu toplantısında işverenlerin sorularını cevaplandıran, talep ve beklentilerini dinleyen İŞKUR Genel Müdürü Bekir Aktürk’e, toplantıya ev sahipliği yapan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık teşekkürlerini iletti.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]