Sonradan 'Asma' ve 'Çatı' Kat Çıkmada Yeni Dönem

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, proje dışı olarak sonradan yapılan “asma kat” ve “çatı kat” gibi eklemelere izin verilmeyeceğini belirtti. Müteahhitler için de yeni dönem yolda.

Kaçak yapılaşmaya yeni düzenleme getireceklerini söyleyen Bakan Demir, proje dışı olarak sonradan yapılan “asma kat” ve “çatı kat” gibi eklemelere izin verilmeyeceğinin belirterek, “30 daireye ruhsat veridiyse, 30’u yapılacak. Bunun üstüne 10 tane kaçak kondurma dönemi bitti” dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, 2012’in başında yürürlüğe girecek düzenleme ile vergi borcu olan, yaptığı projede eksiklikleri bulunan müteahhitlerin yeni bir yapı için ruhsat alamayacağını, izin veren belediyelere müeyyide uygulanacağını açıkladı.

30'SA 30 YAPILACAK!

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, kaçak yapılaşmaya yeni bir düzenleme getireceklerini açıklayarak, proje dışı olarak sonradan yapılan “asma kat” ve “çatı kat” gibi eklemelere izin verilmeyeceğini söyledi. Demir, “30 daireye ruhsat veridiyse, 30’u yapılacak. Bunun üstüne 10 tane kaçak kondurma dönemi bitti” derken, “Kısa sürede zengin olma, fakirin sırtından para kazanma dönemi bitti” ifadelerini kullandı.

Demir ayrıca, 2012’in başında yürürlüğe girecek düzenleme ile vergi borcu olan, yaptığı projede eksiklikleri bulunan müteahhitlerin yeni bir yapı için ruhsat alamayacağını, izin veren belediyelere müeyyide (yaptırım) uygulanacağını açıkladı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]