Siyasal Bilgiler, İşletme ve Turizm Fakültelerinde Mezuniyet Heyecanı

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler, İşletme ve Turizm fakültelerinin 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet törenleri gerçekleştirildi.

SAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Stadında düzenlenen törene Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Ali Yalçın, Prof. Dr. Musa Eken, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya ile bölüm başkanları, öğretim üyeleri, mezunları ve aileleri katıldı.


Üniversitemiz büyük bir aile

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesinin 90 bin öğrencisi ve 150 bine yakın mezunuyla çok büyük bir aile haline geldiğini söyledi. Bu büyük ailenin mensubu olmaktan onur ve gurur duyduklarını dile getiren Rektör Elmas, “Ülkemizin dört bir yanında ve yurtdışında ülkemize hizmet eden önemli bir aile oldu. Bu aileyi başarıyla temsil eden öğrencilerimizin yolu ve bahtı açık olsun” dedi.



Konuşmasının devamında operasyonlarda şehit olan Mehmetçiklere ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlara teşekkürlerini ve minnetlerini sundu. Rektör Elmas, “Ülkemizin karmaşık günlerden geçerek bugünlere gelmesinde en büyük katkısı olan, ülkemiz için şehit olan, operasyonlarda ülkemizin huzuru için canını feda edenlere, 15 Temmuz’da FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum, minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Üniversitemizin büyük bir aile olmasında katkıda bulunan çok kıymetli yöneticilerimize, öğretim üyelerimize, öğrencilerimize, velilerimize, üniversitemizin büyümesinde desteği olan büyükşehir belediyemize, valiliğimize, hükümetimize ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.


Mezunlardan üniversiteyle olan bağlarını hiçbir zaman koparmamalarını isteyen Prof. Dr. Muzaffer Elmas, şunları söyledi: “Değerli aileler, her şeyinizden feda ederek yetiştirdiğiniz evlatlarınızın bundan sonra da ülkemiz için hayırlı bireyler olacaklarına yürekten inanıyoruz. Onları bize emanet ettiniz. Biz de iyi bir mezun, iyi bir vatansever, değerlerine bağlı bireyler olmaları için önemli gayretler gösterdik. Sizleri hiçbir zaman üzmezler, sizlere saygıda kusur etmezler, bunlara yürekten inanıyorum. Değerli öğrenciler, üniversiteyle bağınızı koparmayın. Ülkemizde ve yurtdışında temsil ettiğiniz her görevde hocalarınızla irtibatı sürdürün.”


Başarılarınızla övünün


İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can da konuşmasında bu yıl Sakarya Üniversitesinin 25. kuruluş yıldönümünü kutladıklarını dile getirerek, inovatif uygulamalarının, aldıkları ödüllerin ve sıralamalardaki yükselişlerinin kendilerini motive ettiğini kaydetti. Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, “Sizler de mezun olurken bunlarla övünebilirsiniz. Bunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sizi yetiştiren hocalarınıza da teşekkür ediyorum. Değerli aileler, bu pırıl pırıl gençlerle ne kadar gurur duysanız azdır. Yolunuz, bahtınız daima açık olsun. Vatana, millete güzel hizmetleriniz olsun” ifadelerini kullandı.


56 yaşında mezun oldu


Konuşmaların ardından Siyasal Bilgiler Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Turizm Fakültesinde bölümlerinde dereceye girenlere plaketleri ve belgeleri verildi. Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyasal Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde bölüm ikincisi olan 56 yaşındaki Bayram Uğur da törende mezunlar adına bir konuşma yaptı.


Siyasal Bilgiler Fakültesi birincisi Ehlullah Kavcı, plaketini Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya’dan, İşletme Fakültesi birincisi Nagihan Çakır, plaketini İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can’dan, Turizm Fakültesi birincisi Ekaterina Gün, plaketini Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Sarıışık’tan aldı.

Tören fakültelerinde ve bölümlerinde dereceye girenlerin mezuniyet kütüğüne isimliklerini çakmaları ve ardından keplerini havaya fırlatmalarıyla sona erdi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]