Sigara Yasağı Balıkçı Yaptı

Sakarya'da, sigara yasağının ardından tiryakiler kahvehanede oturmak yerine balık tutarak vakit geçiriyor.  

Tüm ülke genelinde sigara yasağının başlamasıyla Serdivan ilçesi Yazlık yolu üzerinde bulunan bir kahvehane boşaldı. Kahvehane içinde sigara içemeyen vatandaşların bir kısmı kahvehane dışında otururken bir kısmı ise Çark deresinde balık avlıyor. 

Sigara yasağının başlamasıyla birlikte vatandaşların çoğu rahat nefes alırken, kendilerine yeni bir uğraş bulmaktan dolayı mutlular. Bir vatandaş, sigara yasağından dolayı kahvehanelere gitmediğini belirterek "Çark deresinde balık tutuyoruz. Yazın vaktimizi böyle geçiriyoruz ama kışın ne yapacağız bilmiyorum. Bu konuyla ilgili iyileştirmeler yapılması gerekir" dedi.  

1974 yılından beri kahvehane işletmeciliği yapan Hasan Hüseyin Mutlu ise yasakla birlikte işlerinin bozulduğunu böyle giderse kahvehaneyi kapatacağını söyledi. Bu iş yeri ile iki aileye toplam 10 kişiye baktığını anlatan Mutlu, şöyle konuştu: "Sigara yasağından sonra çalışan işçimizi çıkarttık. İşlerimiz çok düştü. Günde iki demlik çayı zor satıyoruz. Bazı vatandaşlar oyun oynuyorlar. Sigara içme bahanesiyle kahvehane dışına çıkıyorlar. Bir daha kahvehaneye gelmeden oyun parasını ödemeden çıkıp gidiyorlar. Sizin de gördüğünüz gibi kahvehanemiz bomboş. Müşterilerimiz sigara içemedikleri için Çark deresinde balık tutuyor. Önümüz kış dere de balık da tutamayacaklar. O zaman bu insanlar ne yapacak."

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]