Sıcaklarda Yükseklerden Düşen Kedi Kazaları Arttı

Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, son günlerde balkondan düşme kaynaklı kedi yaralanmaları için vatandaşları uyardı.

Mevsim değişikliklerine bağlı olarak artan yüksek sıcaklık ve nem  evlerde klimamızda yoksa evlerde yaşamak zor hale geldi. Doğal olarak  serinlemek için camları ve de kapıları açıyoruz. Evimizde beslemiş  olduğumuz can dostu kedilerimizde sıcaklardan ve de nemden çok  bunalırlar serinlemek için cam kenarlarına ve de balkonlara çıkarlar.  Çok katlı binalarda ikamet eden kedi sahipleri gerekli fiziki tedbirleri  almadıkları taktirde maalesef can dostlarının ya çok ağır yaralanmalar  ya da ölümle sonuçlanacak kazalara sebep olmaları kaçınılmazdır. 

BALKONDAN DÜŞEN KEDİ SAYILARI ARTTI

Son  günlerde kliniklerimize camdan, balkondan düşen kedi sayıları ciddi oranda artmış durumdadır. Can dostlarımızın bu tip kazalardan  korumak için gerekli tedbirleri her zaman vakit kayıp etmeden alalım.  Ayrıca kediler serinlemek dışında oyun oynamak, dışarıyı seyretmek  ,çiftleşme döneminde olması kapı yada balkon ,cam ‘a yönelmeleri  kaçınılmazdır. Kediler dokuz canlıdır, düşse de bir şey olmaz bir şehir  efsanesidir. Düştüğü zaman ölümün dışında sağ kalırsa ciddi kırık  ,yaralanma doğal olarak ameliyatları gerektirir. Bu operasyonlar da  maalesef masraflıdır.

Kedinin Camdan Düşmesini Nasıl Engelleriz? 

1)Pencere yada kapılara fiziki tedbirler almak  
2)Cam kenarlarına koltuk ,kanepe v.b. atlayabileceği fiziki ev  eşyalarını uzaklaştırmak
3)Pencereleri üstten açılır şekilde fonksiyon kazandırmak 
4)Kapılara camlara sineklik yaptırmak. Sinekliklerin kalitesine özen  göstermek. 

Can dostlarınızla güzel sağlıklı günler geçirmeniz dileklerimizle..

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]