Siber Güvenlik Uzmanları yetişiyor

“Siber Güvenlik” konusunda kariyer yapmak ve bu konuda uzmanlaşmak isteyen üniversite öğrencileri için düzenlenen Siber Güvenlik Kampı, BGA Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ, Bilgi Güvenliği Derneği ve Sakarya Üniversitesi iş birliği ile tamamladı.

Türkiye’nin Ulusal Siber Güvenlik konusunda önündeki en önemli sorunlardan biri de bu alandaki yetişmiş insan kaynağı eksikliğidir. Bu soruna çözüm olması amacı ile yapılan Siber Güvenlik Kış Kampı 15 Şubat Pazartesi günü Sakarya Üniversitesi’nde yapılan kapanış töreni ile sona erdi.

Uzmanlarının ön görülerine göre 2020 yılına kadar Türkiye genelinde 20.000’den fazla Siber Güvenlik uzmanına ihtiyaç duyulacak.

Bu alandaki ihtiyacı karşılamak, sektöre deneyimli ve uzman personeller yetiştirmek amacı ile yapılan Siber Güvenlik Kampı’nın altıncısı BGA Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ, Sakarya Üniversitesi ve Bilgi Güvenliği Derneği iş birliği ile gerçekleşti.

Siber Güvenlik Kampı’na katılan öğrenciler Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ’nin tecrübeli eğitmenleri ve sektörün önde gelen Siber Güvenlik Uzmanları’ndan 7 gün boyunca özel eğitim alma fırsatı yakaladı. Siber Güvenlik Kış Kampı’nda öğrenciler için gerçekleştirilen teorik eğitimlerin yanı sıra sanal sistemler üzerinde (CTF) hacking becerilerini geliştirerek pratik eğitimlerle saldırganlara karşı savunma tecrübesi edindiler.

Siber Güvenlik Kamp’larına 7.500 üniversite öğrencisi başvurdu.

BGA Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ olarak düzenlemiş olduğumuz Siber Güvenlik Kamp’larına bugüne kadar 7.500’den fazla başvuru gerçekti. Bu başvurularda her dönem 25-50 öğrenci kabul edilmiş ve bugüne kadar da 200’den fazla öğrenci Siber Güvenlik uzmanlarımız tarafından yetiştirilmiştir.

Siber Güvenlik Kampı katılımcılarının %40’ı 2011 yılında, %50’si 2012 yılında, %65’i 2013 yılında, %70’i 2014 yılında ve %75’i 2015 yılında Bilgi Güvenliği sektöründe çalışmaya başlayarak kariyer fırsatı yakaladı.

SAÜ Haşim Gürdamar Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Özçelik "beyaz şapkalı hackerlar olarak bilinen siber güvenlik elemanlarının, bilişim suçları işleyen kötü niyetli bilgisayar korsanlarının teknik ve yöntemlerini bilmenin yanında, bunlara karşı önlem alma ve saldırıları ortadan kaldırma konusunda uzmanlaştıklarını” söyledi.

Ülkemiz'de 20 bin siber güvenlik uzmanı açığı olduğunu anlatan BGA Kıdemli Eğitmeni Ozan Uçar, ülkemize yönelik yapılmış olan siber saldırıların bir amacının da geliştirilen askeri projelerin verilerini çalmak olduğunu ifade ederek, ülkemizde siber güvenlik alanında yetişmiş uzman açığının kapatılması için çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Siber Güvenlik Kamp’ları hakkında daha fazla bilgi almak için, Siberkamp.org adresini ve Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ sosyal ağ hesaplarını takip edebilirsiniz.

Web: www.bga.com.tr
Twitter: twitter.com/BGASecurity
Facebook: facebook.com/BGASecurity

 

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]