Şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi

Sakarya Valiliği'nce 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi.

Serdivan ilçesindeki bir restorandaki saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan programda, Kur'anı-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, bugün Afrin'in teröristlerden temizlendiğini söyledi.

Operasyonda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır dileyen Vali Balkanlıoğlu, "Memleketimiz ve bulunduğumuz coğrafya sürekli mücadele edilmesi gereken birlik ve beraberliğimizin muhafaza edilmesi gereken zor bir coğrafya. Sürekli rahatsız edilmişiz, topraklarımızda, birlik ve beraberliğimizde birilerinin sürekli gözü olmuş, en son Çanakkale savaşında ki en çok kayıp verdiğimiz savaştır. O gün ne kadar güçlü devlet varsa hepsiyle mücadele etmek zorunda kaldık." diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, zor şartlar altında mücadele edildiğini anımsatarak, "Aziz vatanın tüm tersanelerine girilmiş, orduları dağıtılmış, silahlarına el konulmuş vaziyetteyken yaptığımız bir savaştı. 250 bin şehit verdik ama bir o kadar da karşı tarafın kaybı oldu ve mağrur bir şekilde gelip '5 çayını İstanbul'da içeceğiz' diye gelen bu düşman askerleri büyük bir kayıp ve hezimetle onursuz bir şekilde çekilip gittiler. Lise okullarımız mezun vermediler, lise öğrencileri şehit oldu orada. 14-15-16 yaşındaki eli silah tutan yavrularımız orada şehit oldular." şeklinde konuştu.

Balkanlıoğlu, "Bütün bunlara rağmen birlik ve beraberliğimizi muhafaza edeceğiz, moralimizi bozmayacağız, birbirimizi sarılacağız." dedi.   

Program, yemeğin ardından yapılan duayla sona erdi.

Programa, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, İl Garnizon Komutanı Mustafa Cüneyt Arıkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, vali yardımcıları, kaymakamlar, şehit yakınları ve gaziler katıldı.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]