SEDAŞ'tan şebeke operasyon yönetimi

SEDAŞ seçime hazırdı

1 Kasım şeçimleri için vardiyeli çalışan personel ekip sayısını, hizmete alınan araç sayısını da arttıran ve nöbetçi ekiplerin malzeme depolarını da 24 saat hizmete açık tutan SEDAŞ, üst düzey yöneticileriyle, tam gün SCADA Merkezinde elektrik şebekesini takip etti. SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan ve Şebeke Yönetim Grup Müdürlüğü ve İşletme Bakım Grup Müdürlüğü yetkilileri Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu illerinde ve ilçelerinde elektrik şebekesini takip ederken, şebeke operasyon sorumluları ile sürekli iletişim içinde oldular. 28 Ekim’den sonra planlı ve programlı bakımlar iptal edildi. Ayrıca bakım onarım ekiplerinin seçim günü sürekli çalışması sağlandı.

503 SEDAŞ çalışanı görev yaptı

Enerji nakil hatlarındaki elektrik arızalarını anında görebilmek için SCADA Merkezinde konuşlanan yöneticiler, SCADA sisteminden gelen verileri izlerken, gün içinde seçimi olumsuz etkileyebilecek bölgesel uzun süreli bir kesinti oluşmadığını belirttiler. Plan dahilindeki bakımlar iptal edildi. Tüm ekipler âni durumlara karşı hazır tutuldu. SEDAŞ seçim günü saha operasyonu için 503 çalışanı ile görev yaptı.

Enerji Bakanı ile canlı bağlantı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Ankara’da TEİAŞ Milli Yük Tevzi Merkezi'nden, 21 Elektrik Dağıtım şirketi ile ayrı ayrı iletişim kurarken, SEDAŞ SCADA kumanda merkezindeki yetkilileriyle canlı bağlantı sağlandı ve kendilerinden bilgi aldı. Bakan Alaboyun'a elektrik şebekesi yönetimi ve elektrik kesintileri konusunda bilgi veren yetkililer, bilgi verdikleri iller için herhangi bir sorun olmadığını bildirdi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]