SEDAŞ'tan Kış Temizliği

SEDAŞ Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğüne bağlı  Sakarya İl Müdürlüğü  görev ve sorumluluk alanında abonelerine kesintisiz enerji arzında bulunmak üzere aldığı önlemler kapsamında yürüttüğü bakım ve onarım çalışmaları ile Sakarya İli ve çevre İlçelerindeki toplam 295  Trafo binasından 214’ünün pırıl pırıl olmasını sağladı.

SEDAŞ il Müdürü Yılmaz Aslan, Trafo binaları içinde yer alan ve yüksek gerilim altında çalışan teçhizat zaman içinde toz ve nemin birleşmesi ile kısa devrelerin, dolayısı ile arızaların ve enerji kesintilerinin oluşmasına uygun zemin hazırlayabiliyor. Bunu bertaraf etmek için temizlik işlemi çok büyük önem taşıyor. Temizlik işlemi arızaları önlemek üzere,  yaz aylarında başlandı ve İl Merkezi ve sırasıyla çevre İlçelerde uygulanmaya konuldu. İlimizin merkezinde 189 trafo binasından 109’unun, temizliği yapılırken çevre ilçelerde bulunan trafo binalarının tamamı temizlik işleminden geçirildi. Karasu'da 20, Kocaali'de 8, Ferizli'de 7, Söğütlü'de 5, Kaynarca'da 4, Hendek'te 14, Akyazı'da 10, Karapürçek'te 2, Pamukova'da 6, Geyve'de 15, Taraklı'da 2, Sapanca'da 13 bina tipi trafo köşk kabini programlı enerji kesintileri yapılarak temizlendi ve  devreye alındı, dedi.

SEDAŞ Sakarya İl Müdürü Yılmaz Aslan, programlı enerji kesintisi yapılarak sürdürülen temizlik işleminde trafo bina içinin kuruması ile enerji verilebildiği için, enerji kesintisi süresinin uzamaması için merkezde kimyasal temizlik işlemini yapamadığımız trafo binalarının temizlik işlemine hava ısısının biraz yükselmesi ile kısa sürede kaldığı yerden devam edilecektir. Hedefimiz İl genelinde arıza ve enerji kesinti süresini minimuma indirmektir dedi.

16 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]