SEDAŞ'ın Telefonları Kilitlendi

TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) 5.İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü'ne ait Karaman Trafo İndirici Merkezi'nin devre dışı kalması ile Karaman, Camili, Korucuk, Yazlık ve Evrenköy enerjisiz kalırken, aynı hat üzerinde bulunan Kaynarca Trafo İndirici Merkezi de devre dışı kaldı.

15:30 itibariyle şehrin kuzeyine enerji verilemezken, SEDAŞ ekipleri Söğütlü, Yazlık, Ozanlar, Şeker Mahalle, Demircioğlu ve Dağdibi mahallelerini merkezden beslerken, Yenikent bölgesine  Karaman Trafo İndirici Merkezi'nden enerji verilemediği için abonelerin arızanın nedenini öğrenmek üzere aradıkları sedaş telefon santrali kilitlendi.

TEİAŞ’ın (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) 5. Grup Müdürlüğü'ne ait 154 bin volttan 34,5 kilovolta dönüşüm yapan güç trafolarından enerji alarak parakende olarak abonelere enerji satışı yapan SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) TEİAŞ’a ait Karaman Trafo İndirici Merkezi'nin dün 15:30’da devre dışı kalmasıyla bu indirici merkez iletim hattı üzerinde yer alan  Kaynarca İndirici Merkezi de devre dışı kaldı. TEİAŞ kaynaklı enerji kesintisi nedeniyle  SEDAŞ Sakarya ilinin kuzey bölgesindeki abonelerinin büyük kısmına elektrik satışı yapamadı.

Karaman İndirici Merkez'de yer alan 50 kva trafo saat 17:30 itibariyle devreye alınabildi. SEDAŞ'ın arıza servisine gelen telefonlardan telefon santralinin kilitlendiği öğrenildi.

16 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]