SEDAŞ dağıtım şebekelerini yerinde inceliyor

SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan bu incelemelerimiz tüm bölge sorumlularımızın bölgesinde yapılacak dedi.

SEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş yetkilileri, arazi içinden geçen ve orman arazisi içinde arıza müdahalesi çok zor olan, kar ve buz yükü ile kesinti problemi yaşanan ana hatları, SEDAŞ İl ve Bölge Sorumluları ve ilgili Müdürler birlikte yerinde inceledi.

Bekircan, SEDAŞ’ın 20 Bin kilometrekarelik dağıtım bölgesinde 1441 köy olduğunu ve özellikle yüksek rakımlı köylerinde kar yağışında bu mevkilere çıkmanın çok zor olduğunu ve kar nedeniyle yol takibinin de zor ve yolda ilerlemenin de çok güç ve tehlikeli olduğunu da belirterek, “Hatların arazi içinde olması ise müdahaleyi daha da çok güçleştiriyor. Çok önceki yıllarda yapılmış bu hatları incelemeye aldık” dedi. Şebeke Bölge Sorumlusu Ömer Kınalı da bir ekibin şebekeye enerji vermek için hattı onarmak üzere gittiği yerde, aracın kara saplandığını ve tipi sırasında aşağıdaki köye dönememe riski ile karşılaşıldığını ve yardım çağrılarak gelen kepçe ile kurtarıldıklarını belirtti.

SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan Başkanlığında Akyazı llçesinde, çevre köyler ve diğer ilçelerle de bağlantı sağlayan elektrik dağıtım hatlarının ana omurgasında yerinde inceleme gerçekleştirilirken, Dağıtım Varlıkları Yapım İşleri Müdürü Gökhan Öztürk, Ar-Ge Planlama ve Şebeke Sağlama Müdürü Ayşegül Kaya, Sakarya Şebeke Operasyon İl Sorumlusu İbrahim Açıkalın, Şebeke Operasyon Bölge Sorumlusu Ömer Kınalı, Arıza Bakım Görevlisi Erol Demircan da bu teknik inceleme de yer aldılar.

Bekircan gidilen dağ köylerinde vatandaşlarla da sohbet ederken, köy sakinleri, bu yıl yaşanan kışın önceki yıllara göre çok etkili ve kar seviyesinin de çok daha yüksek olduğunu kar seviyesinin 1, ile 1,5 metreye ulaştığını, ağaçlarında hatlara çok zarar verdiğini belirttiler

Bekircan, SEDAŞ Akyazı Tüketici Hizmetleri Merkezini ve SEDAŞ Akyazı Arıza Bakım ekiplerini de ziyaret ederek, Bölge Sorumlusu Ömer Kınalı’nın verdiği brifingi de SEDAŞ Akyazı Dağıtım Biriminde dinledi. Saha tespitlerinin projelendirileceğini ve kısa süre içinde çalışmaların başlatılacağını belirten Bekircan, “Bu incelemelerimiz tüm bölge sorumlularımızın bölgesinde yapılacak” dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]