SEDAŞ Dağıtım Hatlarında Yatırımlarına Devam Ediyor

Sedaş’ın Akyazı ve Kuzuluk’ta yaptırdığı dağıtım hatları bölgeyi rahatlatacak.

Sedaş’ın yeni tesis ettiği kablo kanal sistemi büyük beğeni topladı. Yeni tesis edilen enerji nakil hatları elektriğin bölgede daha verimli kullanılmasını sağlayacak.

SEDAŞ Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. Sakarya İl Müdürlüğü Proje ve Tesis Başmühendisliğince son kontrolu yapılan dağıtım hatları devreye alınmak üzere yerinde incelendi. TEİAŞ Kuzuluk İndirici Merkez ile irtibatlandırılan dağıtım hatları tesis yapım işini kontrol eden SEDAŞ Başmühendisleri Okan Çakır ve Bekir Taş tarafından, dağıtım hatları yerinde incelenirken, dağıtım hatlarının nasıl devreye alınacağı ve  hangi noktalarda manevra yapılacağı, sistem enerjilendirilmeden önce  indirici merkezde İşletme birimleriyle yapılan toplantıyla yerinde planlandı. Kuzuluk Trafo indirici merkezindeki çıkışlar isimlendirildi ve etiketlendirilerek, Dağıtım panolarının uzaktan kumanda sistemleri ile yerinde karşılaştırılarak kontrolü yapıldı.

TEİAŞ Kuzuluk İndirici Merkezi içinde kanal içine yerleştirilen yer altı kablo tesisi geçtiği güzergahta beton kapaklı tünel geçit şeklinde tesis edildi. Modern işletmecilik anlayışıyla SEDAŞ tarafından projelendirilen dağıtım hatlarına ait  yer altı kablo tesisi, görenler tarafından beğeni ile karşılanıyor.

Yeraltı kabloları,  beton kanal içinde ve duvara basamaklandırılarak monte edilirken, Kuzuluk indirici merkez trafosundan alınacak enerji,  Akyazı Merkeze iki çıkış, Kuzuluk Trafo Kabini için iki çıkış, Sanayi Müşterilerine  iki çıkış, Küçücek Sanayisi için bir çıkış ve Karapürçek-Küçücek yerleşim yeri için bir çıkış, İhlas Tesislerine bir çıkış ve Şose Mahallesine bir çıkış, olmak üzere 10 çıkış için kullanılan yer altı kablosunun toplam uzunluğu 27 Kilometreyi buluyor.

34,5 Kilovolt gerilim kademesinde 27 Kilometre uzunluğunda yer altı kablolu  tesis yapımı gerçekleştiren SEDAŞ’ın,  Alçak ve Orta Gerilim enerji nakil hatlarında kullandığı havai hat iletken uzunluğu da 29 bin 920 metre olarak gerçekleşti. SEDAŞ yeni yapılan tesislerle,  yerleşim alanları ve sanayi bölgelerinin elektrik ihtiyacının ayrı ayrı hatlarla beslenmesini sağladı.

SEDAŞ Kuzuluk İndirici merkez yer altı ve havai hat tesisleri için 2007 ve 2008 yatırım ödeneklerinden yaklaşık bir milyon YTL para harcarken, SEDAŞ yetkilileri tamamlanan enerji dağıtım tesislerinin bölgede enerji verimliliği için büyük fayda sağlayacağını belirttiler.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]