SEDAŞ bayan çalışan istihdamına önem veriyor

SEDAŞ, bünyesinde çalıştırdığı bayan personel sayısının artmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. 

Elinin hamuruyla erkek işine karışma deyimini tersten okuyan bayan çalışanlar, iş dünyasında orta kademeden üst yönetime kadar pek çok pozisyonda görev alıyorlar. İş dünyasında finanstan inşaata, enerjiden turizme, bilişimden perakendeye kadar pek çok sektörde görev alan kadınlar, şirketlerin yönetim kademelerinde de seslerini yükseltmeye başladı. Kadınlar eğitimleri, iş tecrübesi ve estetik kaygılarıyla göz doldururken, duygusal zekâlarıyla da iş dünyasına ayrı bir bakış açısı getiriyorlar.

 

SEDAŞ, enerji sektöründe erkek çalışanların yoğun olduğu bir iş kolunda olmasına rağmen bayan çalışan sayısı dikkate alındığında, bayan çalışan istihdamına verdiği önem, kadın çalışanlarına sunduğu önemli olanaklarla hem sektöre hem de diğer şirketlere örnek oluyor. Çağrı Merkezi ve müşteri hizmetleri merkezleri ile beyaz yakalı uzman ve sorumlu pozisyonlarındaki bayan çalışan sayısı da her geçen gün artıyor.

 

SEDAŞ’ta da bayan çalışan sayısı birkaç yıl içinde 1675 personel içinde 138 çalışana, oran olarak da yüzde 1’den yüzde 8’e ulaştı. Müdür düzeyinde bayan yönetici sayısı da 10’a ve bayan yöneticilerin toplam yönetici sayısı içindeki oranı da yüzde 25’e ulaştı

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]