SEDAŞ Bahçelievler Dağıtım Merkezini Yeniliyor

SEDAŞ’ın Bahçeli Evler Mevkiinde, SAÜ Vakıf Koleji sapağındaki elektrik dağıtım merkezinin yenilenmesi çalışmalarına başlandı. Bahçelievler Dağıtım Merkezi  modern teknoloji ürünü cihazlarla dizayn edilecek.

SEDAŞ’ın Serdivan İlçesinde Sapak Mevkii Zübeydehanım İlköğretim önündeki kavşaktan başlayıp, Serdivan Bağlık Caddesi boyunca  devam eden ve TÜVASAŞ Lojmanları Kavşağına kadar  süren havai enerji nakil hattı şebekesinin yeraltı kablolu hatta dönüştürülmesi çalışmasıyla eş zamanlı olarak bitirilmesi ve devreye alınması hedeflenen, Bahçelievler trafo binası ve elektrik dağıtım merkezinin yenileme çalışması tüm hızıyla sürdürülüyor.

Bahçelievler Dağıtım Merkezi kapalı sistem olarak metal muhafazalı modüler hücrelerle dizayn edilip tamamlanınca alternatif besleme ve dağıtım sisteminde manevraların yapılabileceği bir merkez olarak görev yapacak. Enerji kesintilerinde alternatif yönlerden enerji alarak Serdivan İlçesindeki geniş bir alana bu dağıtım merkezinden enerji verilebilecek.

Daha önce açık sistem olarak işletme fonksiyonlarını  yerine getiren ancak Bağlık Caddesi'nde yapılan yer altı kablolu tesis yapımıyla birlikte kapalı sistem olarak yeniden tesis edilmeye başlanan Bahçelievler dağıtım merkezinin, metal muhafazalı modüler hücrelerle dizayn edilmesi çalışanların iş güvenliği açısından daha emniyetli halini sağlarken, dağıtım merkezine giriş yapılan alternatif besleme hatlarından bölgenin kısa sürede beslenmesi de sağlanacak.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]