SAÜ'de 5. Uluslararası Seramik Yarışması düzenleniyor

Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışması’na başvurular 17-21 Kasım 2014 tarihleri arasında yapılacak.

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Gizem Frit A.Ş. tarafından 5\'incisi gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışması”na başvurular, 17-21 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Genç seramik sanatçı adaylarını desteklemek, çağdaş seramik sanatına katkıda bulunmak amacı ile düzenlenen yarışmanın jüri üyeliklerini SAÜ GSF Öğretim Üyesi Prof. Nilgün Bilge, SAÜ GSF Seramik ve Cam Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Buket Acartürk, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Sevim Çizer,  Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Soner Genç,  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi GSF Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Lerzan Özer, Türk Seramik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Batukan ve Gizem Frit A.Ş. Teknik Genel Müdür Yardımcısı Salih Şahin yapacak.

Seramik yüksekokulları, güzel sanatlar fakültelerinin seramik ve cam bölümlerinin tüm ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin davetli olduğu yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışı 26 Kasım\'da yapılacak.

Yarışmanın artistik başarı ödülü 5 bin TL, endüstriyel başarı ödülü 5 bin TL olarak belirlendi. Yarışmada ayrıca bin 500 TL’lik 6 adet mansiyon ödülü verilecek.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]