SAÜ Öğretim Üyesine 'Ders Kitabı Çeviri Ödülü' Verildi

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Tahsin Engin “Akışkanlar Mekaniği: Temelleri ve Uygulamaları” adlı kitap çevirisi ile Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından “Üniversite Ders Kitapları Telif ve Çeviri Eser Ödülü”ne layık görüldü.

Doç. Dr. Tahsin Engin'in çevirisini yaptığı kitap, TÜBA tarafından ilk kez bu yıl uygulamaya konulan “Ders Kitapları Telif ve Çeviri Eser Ödülleri Programı” çerçevesinde ödüle layık görülen 25 eserden biri oldu. Mühendislik alanından çok sayıda başvurunun olduğu programda sadece 4 esere ödül verilirken, ilk sırayı çeviri editörlüğünü Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tahsin Engin'in yaptığı “Akışkanlar Mekaniği: Temelleri ve Uygulamaları” isimli kitap aldı.

İngilizce orijinali ile aynı formatta ve kalitede basılı olan kitabın çevirisini Doç. Dr. Tahsin Engin'in yanı sıra, Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçük, Makine Yüksek Mühendisi Şevki Çeşmeci ve Prof. Dr. Halil Rıdvan Öz gerçekleştirdi. Prof. Dr. Yunus A. Çengel ve Prof. Dr. John M. Cimbala tarafından yazılan ve orijinal adı “Fluıd Mechanıcs: Fundamentals and Applications” olan kitap, 2006 yılı sonlarında ABD'de piyasaya çıkmasında rağmen şu ana kadar Türkçe dahil toplam 5 dile çevrildi. Halen Türkiye'de 50'nin üzerinde üniversitede çok sayıda bölümünde okutulan kitap, öğrencileri en fazla zorlayan derslerin başında yer alan “Akışkanlar Mekaniği” dalında önemli bir kaynak niteliği taşımakta.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]