SATSO yönetimi usulsüzlüğü ortaya çıkardı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Ticaret Sicil biriminde görevli memurun usulsüzlük yaparak muhasebecilerden fazla ücret alarak hesabına geçirdiği öne sürüldü. 

 

SATSO Başkanı Akgün Altuğ Ticaret Sicil biriminde görevli memur C.Ç.'nin işlemler sırasında usulsüzlük yaparak muhasebecilerden fazla ücret alarak zimmete para geçirdiğini belirtti.

 

Soruşturma kapsamında memur C.Ç'nin açığa alındığını kaydeden Altuğ; "Olayı tespit ettiğimiz gün yaptığımız sorgulamada çalışan işlediği usulsüzlüğü itiraf etti. İşine son verdik. Bu konuyu hızla yargıya taşıdık. Bakanlıktan ve TOBB’dan birimin denetimlerinin yapılması için müfettiş talep ettik. Birimde müdür ve iki memur olmak üzere köklü bir rotasyon yaptık.

 

Söz konusu olay, SATSO çatısı altında yaşansa da kurumsal değil, şahsi bir usulsüzlük eylemidir. Biz kurumumuzun mağdur olmaması için detaylı olarak konunun incelenmesi sürecini başlattık. Sürecin yargıda olmasından dolayı şimdilik bu şekilde bilgi veriyorum. Süreç ilerledikçe hepinizi haberdar edeceğim.

 

Biz, SATSO olarak üyelerimize karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz” dedi. 
 

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]