SATSO Kadın Girişimciler Kurulu'ndan Milli Eğitim Müdürü'ne ziyaret

SATSO Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı'yı makamında ziyaret etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar, KGK İcra Komitesi Başkanı Zehra Dirim ve Kurul Üyeleri’nin katıldığı ziyarette kurulun özellikle “Sanayide Kadın Eli Projesi” başta olmak üzere kadın istihdamına yönelik çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar, “Kadın istihdamı ve üretimi denince akla sadece gıda, el işi gelsin istemiyoruz. Sakarya’nın da bu anlamda potansiyele sahip olduğunu, projemizin bu SATSO öncülüğünde çok daha verimli işleyeceğini, sanayide kadın istihdamına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Sanayi devam ettiği sürece insan ihtiyacı sürekli olacak. Ellerinden her iş gelen, koskoca toplumların yetişmesinde en büyük emeğe sahip olan kadınlarımızın sanayide de her işin üstesinden gelebileceklerini biliyoruz.” dedi.

Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Zehra Dirim, “TOBB Kadın Girişimciler Kurulumuz öncülüğünde tüm ülke genelinde başlatılan “Sanayide Kadın Eli” projesi Sakarya’da da yaygınlaşması, amacına ulaşması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Projenin amacı Sanayide ihtiyaç olunan nitelikli kadınları, ev hanımı olan kadınlarımızı ve meslek liselerini bitirmiş olan öğrencilerimizi sanayiye çekebilmektir. Şu ana kadar Türkiye genelinde 2 binin üzerinde kadın istihdamı sağlandı.  Sakarya’da da kadınlara ulaşmamız lazım. Ülkemiz kadınları, sanayisi için çok büyük bir projedir.” dedi.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, projenin hem kadın istihdamı hem de sanayideki nitelikli personel açığı açısından oldukça faydalı olacağını belirterek kadınlarımızın bu niteliğe erişmesi adına verilebilecek eğitimlerde memnuniyetle işbirliği içinde olabileceklerini ve destek vereceklerini ifade etti ve Kadın Girişimciler Kurulu’na kadınlara yönelik azimli çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
 

1 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]