Sapanca'da kurbanlık satış ve kesim yeri belirlendi

Sapanca ilçesinde belediye ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kurbanlık hayvan satış ve kesim noktası oluşturuldu.

Harmanlık bölgesinde oluşturulan hayvan satış ve kesim noktası hakkında açıklamalarda bulunan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fehmi Binici, atıl durumdaki bir arazinin belediye tarafından düzenlenerek hazırlandığını söyledi.

Asıl amaçlarının hijyen ve çevre sağlığı olduğunun altını çizen Binici, "Belediyemiz burada çok güzel bir çalışma gerçekleştirdi. Su bağlanarak çok sayıda çeşme takıldı, tuvalet konuldu, kesim alanları yapıldı. Bu alanda hem satış hem de kesim gerçekleşecek" dedi.

Oluşturulan noktada İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve belediye ekiplerinin sürekli kontrollerde bulunacağını ifade eden Binici, şöyle konuştu:

"En büyük amacımız çevre temizliği. Hayvanların burada barındıkları sürede ve daha sonraki atıklarını oluşturacağımız atık çukurlarına gömeceğiz. Diğer bir husus ise bölgenin evlere uzak olması sebebiyle koku sorunu da yaşayacağımızı da düşünmüyorum. Denetimler İlçe Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ve belediye ekipleri tarafından gerçekleştirilecek. Yine nöbetçi veteriner arkadaşımız görev yapacak. Gerektiğinde hemen müdahale gerçekleştirecek. Vatandaşlardan dikkat etmelerini istediğimiz önemli bir husus var. Kestikleri hayvanların kulak küpelerini mutlaka bizlere teslim etsinler. Bu kaçak, denetimsiz hayvancılığın önüne geçmemizde çok önemli bir faktör."
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]