Sanal dolandırıcı lüks villada yakalandı

Sakarya\'nın Sapanca ilçesinde internet yoluyla bazı vatandaşların kredi kartı bilgilerini ele geçirip alışveriş yaptığı öne sürülen cezaevi firarisi yakalandı.

Yüklü miktarda nakit parayla yakalanan dolandırıcının, elde ettiği paralarla lüks villada yaşadığı ve aylık 6 bin lira bedelle son model lüks araç kiraladığı belirlendi.

İnternet üzerinden bazı vatandaşların kredi kart bilgilerini ele geçirip, bu kartlarla yüklü miktarda alışveriş yaparak dolandırıcılık yapan bir dolandırıcının izini süren polis, bir kargo şirketinin kamera görüntülerinden yola çıkarak araştırma başlattı.
Şüphelinin kimlik ve kullandıkları araç bilgilerine ulaşmak için birçok güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüphelinin kullandığı aracı ve evini tespit etti.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ve Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelinin kaldığı eve operasyon düzenledi. Kaçmaya çalışan şüpheli yakalandı. Üzerinde birçok sahte kimlik bulunan şüpheli B.Ç.\'nin kaldığı villada yapılan aramada yüklü miktarda para, başka kişilerin kredi kartları kullanılarak alındığı anlaşılan birçok elektronik ürün, sahte ehliyet kartları ve belgeler ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelinin çok sayıda arama kaydının bulunduğu ve cezaevi firarisi olduğu tespit edildi. Şahsın dolandırıcılık sureti ile elde ettiği paralar ile lüks bir villada oturduğu ve aylık 6 bin TL bedelle kiraladığı 2014 model Mercedes marka araç kullandığı belirlendi.

Şüpheli ifadesinde, kendisine ait bir internet sitesi olduğunu, bu siteden birçok elektronik ürünü hakkında satış ilanı verdiğini, bu yolla siteye giriş yapan vatandaşların kredi kartı bilgilerini ele geçirerek bu kartlardan yüklü miktarlarda alışveriş yaptığını, ayrıca bu yolla birçok kişiyi dolandırdığını söylediği ileri sürüldü.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]