SAMİB'te Günay Güneş dönemi

SAMİB’in 4. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleşti. Derneğin 3 dönemdir başkanlığını yürüten kurucu Başkan Metin Kar, görevini Başkan Yardımcısı Günay Güneş’e devretti.

Sakarya Makine İmalatçıları Birliği’nin (SAMİB) 4. Olağan Genel Kurulu, üyelerinin katılımıyla derneğin hizmet binasında gerçekleşti. SAMİB’in 3 dönemdir başkanlığını başarılı bir şekilde yürüten ve makinecilerin var olduğunu gösteren kurucu başkan Metin Kar, görevini Başkan Yardımcısı Günay Güneş’e devretti.

“Derneğimiz Sakarya’da ve ülkemizde takdir görmektedir”


Divan Başkanlığını MÜSİAD Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Adnan Borazancıoğlu, Divan Heyeti Başkan Yardımcılığını Bora Ali Atalay ve Divan Heyeti Kâtipliğine ise Semih Kar’ın yaptığı genel kurulda bir konuşma yapan derneğin Kurucu Başkanı ve Kar Metal Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kar; 2010 yılının 5. ayında 25 kurucuyla bir araya gelerek kurdukları SAMİB Derneği’nin 4. genel kurulunu yapmaktan onur duyduklarını söyledi. SAMİB’in bugüne kadar yaptığı çalışmaları üyelerle paylaşan Kar; “Derneğimiz Sakarya’da ve ülkemizde sektörümüzü temsil eden iyi bir dernek olarak bilinmiş ve takdir edilmiştir. SAMİB olarak birçok proje ürettik, işbirliğini ve ortaklık kültürünü geliştirdik. Birlikte olmanın gücü ile Sakarya’yı bölgenin makine üssü ilan edilmesini sağladık. Bütün bu başarılı çalışmalarımızı Sanayi ve Ticaret Odamızla, Sakarya Üniversitemizle, Marmara Kalkınma Ajansıyla, KOSGEB’le, Orta Anadolu İhracatçılar Birliği ile MİB ile ve çok değerli insan Sanayi Bakan Yardımcımız H.Ali Çelik Bey ve siz değerli üyelerimiz ve yönetim kurulu üyesi arkadaşımızla başardık. Bütün üyelerimize teşekkür ediyorum. Birlikte kurduk, birlikte şehrimize, ülkemize ve sektörümüze hizmet ettik. Sakarya Makine İmalatçıları Birliği SAMİB, içerisindeki çok önemli iş adamları ve üyeleri ile makine sektörüne ve şehrimize hizmet etmeyi sürdürecek ve SAMİB Doğu Marmara Bölgesinin Makine Sektörünü temsil eden bir derneği olarak var olacaktır” dedi.

“Biz her şeyi yapmak için göreve geldik”

Üyelerinin güvenoyunu alarak Sakarya Makine İmalatçıları Birliği’nin yeni başkanı seçilen ve aynı zamanda SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan SAMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı FGİ Kapı Yönetim Kurulu Başkanı Günay Güneş, konuşmasına derneğin Kurucu Başkanı Metin Kar’a yaptığı çalışmalar ve özverisinden dolayı teşekkür ederek başladı. Üyelerinin SAMİB Yönetimi olarak kendilerinden yapmalarını istedikleri proje ve önerilere açık olduğunu ifade eden SAMİB Yönetim Kurulu Başkanı Günay Güneş; “Ben burada size onu bunu yapacağız demeyeceğim. Çünkü biz buraya her şeyi yapmaya, makinecilerin sorunlarını çözmeye ve sizin isteklerinizi yerine getirmek için göreve geldik. Sizin talepleriniz varsa onu da söyleyin yapalım. Cenab-ı Allah bize, Türkiye’miz ve Sakarya’mız adına hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi. Konuşmanın ardından SAMİB Yönetim Kurulu Başkanı Günay Güneş, Kurucu Başkan Metin Kar’a hizmetlerinden dolayı nazar ayeti hediye etti. Toplantıda ayrıca; Orta Anadolu İhracatçılar Birliği Makine ve Aksamları Yönetim Kurulu eski Başkan Yrd. ve SAMİB üyesi olan Serol Acarkan, Orhan Yılgenci, Cemalettin Bayram, Hakan Alkan ve Prof. Dr. Tahsin Engin’de birer konuşma yaptı.

İşte yeni Yönetim Kurulu üyeleri


Günay Güneş Başkanlığı’ndaki SAMİB Yönetim Kurulu (Asil) üyeleri şöyle oluştu: “Serdar Yener, Turgay Çelik, Metin Yeniçeri, Hakan Alkan, Ayhan Pehlivan, Tansel C.Kulak, Şenol Çalışkan ve Fatih Kar. Yönetim Kurulu (Yedek) Üyeleri; Eyüp Tuncer, Mustafa Bektaş, Tunç Özüuğurlu, Faruk Gedik, Mehmet Manav, İlhan Ak, Yaşar Koç, Oktay Topaloğlu ve Bahattin Kılınç. Denetim Kurulu (Asil) Üyeleri: Kadir Tecelli, Turan Erdemli ve Nihat Cinoğlu. Denetim Kurulu (Yedek) Üyeleri Harun Alma, Sami Ersoybaş ve Erhan Yılmaz. Danışma Kurulu Üyeliğine ise; Kar Metal Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kar, Daloğlu Döküm Yönetim Kurulu Başkanı Necati Atalay, Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Harun Taşkın ve Sakarya Teknokent’ten Prof. Dr. Tahsin Engin seçildi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]