AFAD koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında, Sakarya’da olası afet durumlarına hızlı ve etkili şekilde müdahale edilebilmesi amacıyla 4 afet konteyneri kuruldu.
Afetlere hazırlık kapsamında yapılan bu çalışma ile Adapazarı ilçesine 2, Erenler ve Serdivan ilçelerine ise birer adet olmak üzere toplamda 4 noktaya konteyner yerleştirildi. Konteynerler, deprem, sel, yangın ve heyelan gibi afetlerde kullanılmak üzere gerekli ekipmanlarla donatıldı.
Bu konteynerlerde arama-kurtarma araçları, ilk yardım malzemeleri, barınma çözümleri, çadır, jeneratör, aydınlatma sistemleri, tıbbi setler, el aletleri ve acil durum iletişim cihazları gibi pek çok önemli ekipman bulunuyor.
Yetkililer, bu konteynerlerin afetin ilk anlarında ihtiyaç duyulan malzemeleri hazır bulundurmasının, müdahale süresini önemli ölçüde kısaltacağını belirtti. Kurulum noktalarının belirlenmesinde ise nüfus yoğunluğu, ulaşım kolaylığı ve olası afet riskleri gibi faktörlerin göz önünde bulundurulduğu aktarıldı.