Sakarya'nın Şebeke Suyu İçilebilir

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) Genel Müdürü Rüstem Keleş, şebeke suyunun temiz ve içilebilir olduğunu söyledi. Keleş, şebeke suyunun gerek TÜBİTAK, gerek Hıfzıssıhha Kurulu ve gerekse üniversite laboratuarlarında tahlil edildiğini belirterek, şehir şebeke suyunu ayrıca arıtmaya gerek olmadığını kaydetti.

Keleş, son samanlarda bazı elektrikli cihazlar kullanarak şebeke suyunu kirli gösterip vatandaşa bin TL üzerinde su arıtma cihazlarının satıldığı şikayetlerini aldıklarını, bunun bir aldatmaca olduğunu vurguladı. Keleş, şöyle konuştu: "Bütün bağımsız laboratuarlar tarafından Sapanca Gölü'nden şehre arıtılarak verilen şebeke suyu dünya standartlarında temiz ve içilebilir nitelikte. Vatandaşın bu aldatmaca oyununa gelmemesi gerekir. Zaten şebeke suyunun tahlil sonuçlarını internet sayfamızda açıklıyoruz. Birkaç günlük periyotlar halinde düzenli olarak şehrin her noktasından numune alıp tahlil yaptırıyoruz. Suyumuz güvenle içilebilir temizlikte."

"BEN VE ÇOCUKLARIM ŞEBEKE SUYU İÇİYORUZ"

Bazı kötü niyetli kişilerin arıtma cihazı satarken kendi ismini de kullandığını vurgulayan Keleş, "Kötü niyetli kişiler su arıtma cihazını satarken 'ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş de şebeke suyu içmiyor' diye vatandaşı kandırıyorlarmış. Ben ve çocuklarım şebeke suyu içiyoruz. Şimdiye kadar da ambalajlı su içmedik. Hem yemekte hem günlük kullanımda hem de içme de şebeke suyunu kullanıyoruz. Bu kötü niyetli kişilerin hiçbir şekilde sözlerine kanmamak gerekiyor." diye konuştu.

Bazı aratma cihazlarının bir bardak su arıtırken 3 bardak suyu israf ettiğini ileri süren Keleş, bunun çok acı olduğunu vurguladı. Türkiye'nin su kaynaklarının yetersiz olduğunu, bir damla suyun bile israf edilmemesi gerektiğini anlatan Keleş, şunları kaydetti: "Bazı arıtma cihazları bir bardak su arıtırken 3 bardak suyu israf ediyor. Örneğin 1 ton su arıtan cihaz 3 ton suyu israf ediyor. Şebeke suyumuz temiz ve içilebilir. Hiçbir arıtma cihazına gerek yok. Vatandaşlarımız hem bu cihazlara para ödeyerek, hem su faturalarını kabartarak mağdur olmasın. Hem de tonlarca suyumuz kanalizasyona karışmasın."

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]